lezersreacties

Kans op aanslag

Het is onzinnig en onwenselijk om de kans op, en dus de angst voor een aanslag weg te poetsen met een op wetenschappelijke wijze toegepast rekenmodel (Opinie, 3 augustus). Kans op een verkeersongeluk of blikseminslag mag wat mij betreft zo best berekend worden omdat die, hoe dramatisch ook, vallen onder maatschappelijk geaccepteerde risico's van het leven. Bewust geplande aanslagen moeten we voorlopig nog maar beschouwen als bedreigend. En daarom is het juist wel van belang aandachtig te kijken naar de afkomst en het motief van de daders.

Daniël Ingelse Heemstede

undefined

Trukendoos

Lezer Alje Tillema (Opinie, 3 augustus) maakt zelf gebruik van een retorische truc door de reikwijdte van het betoog van Hasna el Maroudi (Trouw, 1 augustus) te verbreden juist op het punt waar zij een duidelijke grens trekt. Antisemitisme is een verstandelijke misvatting en antizionisme is een politieke ideologie, de columniste heeft die scheiding der krachten voorbeeldig geformuleerd. Beiden kunnen zich gewelddadig manifesteren, voor Tillema reden te meer om zich van insinuaties te onthouden. De retorische suggestie dat Abou Jahjah op zijn minst uit is op destructie is ongefundeerd en ongepast. En contraproductief.

André de Bruin Hoevelaken

undefined

Alles goed?

Als iemand mij goedendag zegt met de woorden 'alles goed?' (Moderne manieren, 30 juli), reageer ik met 'Nee helaas had ik er twee fout' - afhankelijk van de persoon en situatie uiteraard. Maar het levert altijd een verrassende interactie op. Het proberen waard.

Annelou Oorthuys Scheveningen

undefined

Ongenuanceerd

Het commentaar 'Een zeperd bij de melkveehouders' (Opinie, 2 augustus) vind ik ongenuanceerd. De wetgever heeft zelf onbetamelijk lang getalmd om criteria te geven. Lang na het afschaffen van de melkquotering werden de regels vastgesteld, waarbij een ander uitgangspunt werd gegeven dan was verwacht en wat logisch zou zijn geweest. Boeren worden in het commentaar weggezet als profiteurs.

De ingewikkelde, onduidelijke, vaak onlogische wetgeving die de afgelopen tientallen jaren, over hen is uitgestort is eigenlijk onfatsoenlijk te noemen.

Rien van den Toren (geen boer) Oud Alblas

undefined

Koffie en privacy

Wat een geweldig initiatief van mevrouw Marion Mulder (Trouw, 1 augustus) om eenzame mensen te koppelen aan elkaar. Dan lees je dat het niet kan vanwege de privacyregels. Waarom niet eens vragen aan eenzame mensen of ze er prijs op stellen in contact te worden gebracht met mensen zoals zij. En begin bij Marion zou ik zeggen.

Maria Klingeman Leersum

undefined

Wapenhandel

In Aleppo dreigt weer een humanitaire ramp (Trouw, 2 augustus). Enorme hoeveelheden munitie en wapens gaan in het conflict om. Desondanks is er alleen maar gebrek aan voedsel en medicijnen. Wanneer gaan de westerse mogendheden, Nederland niet uitgezonderd eindelijk eens actief maatregelen nemen tegen de wapenindustrie?

Jan Ramaker Tiel

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden