lezersreacties

Vrije interpretatie Bodar

Volgens Antoine Bodar zou Jeroen Dijsselbloem gezegd hebben dat Zuid-Europese staten geld van de EU zouden uitgeven aan drank en vrouwen (Trouw, 3 april). Ik heb het interview in de Frankfurter Allgemeine Zeitung met Dijsselbloem echt gelezen. Onze minister van financiën heeft dit letterlijk niet zo gezegd. Bodar geeft wel een erg vrije interpretatie. Ik vind het beschamend, in een verhaal vol platitudes, zo'n uitglijder te lezen. Ik mag hopen dat Bodar tijdens zijn theologische studie zorgvuldiger leest.


J. W. Nieuwenhuis Groningen

Wetenschapper en verdriet

De rubriek 'laatste wens' van Mickelle Haest lees ik iedere week met veel belangstelling. Soms met verwondering, of zelfs met ergernis over de houding van mensen en dan weer met ontroering. Ditmaal met verbijstering (Tijd, 1 april). Een wetenschapper die geen enkele blijk van inlevingsvermogen geeft in het verdriet van zijn schoonvader. Ook vraag ik me af hoe hij omgaat met het verdriet van zijn vrouw die toch immers net haar moeder is verloren. Ik zou bijna hopen dat dit niet echt is gebeurd, want ik kreeg het er koud van.


Luuk Lodder Woerden

Fiscus en multinationals

Eigenlijk te gek voor woorden, die deals met multinationals (Trouw, 1 april). De Belastingdienst, die geen kans voorbij laat gaan om de Nederlandse belastingbetaler zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen - denk maar aan de op niets gebaseerde heffing op de rente van spaartegoeden - heeft zo'n 75 ambtenaren in dienst (het rulingteam) die er juist voor moeten zorgen, dat multinationals zo min mogelijk belasting betalen. Het wordt tijd dat de Tweede Kamer, die kennelijk heeft zitten slapen, de betreffende minister en zijn staatssecretaris ter verantwoording roept.


M. M. van den Boogaard Wageningen

Mededogen voor dieren

'Een verklaring voor de misstanden in Tielt moet gezocht worden in gebrek aan kennis van de regels bij medewerkers van de slachterij en gebrekkig toezicht door Vlaamse autoriteiten' meldt een artikel in Trouw (de Verdieping, 1 april). Denkt u dat echt? Het gaat niet om kennis of toezicht, het gaat om mededogen en respect voor dieren, óók als je in een slachterij werkt. Niets meer en niets minder.


Anja de Vries Gouda

Jaloers op hoofddoekjes

Mijn vriendinnen overkomt het ook regelmatig dat ze aangesproken worden op het dragen van een hoofddoek, aldus een lezersreactie afgelopen zaterdag. Dat homo's iets anders 'aangesproken' worden, hebben ze afgelopen weekend weer in Arnhem kunnen ervaren (Trouw, 3 april). Veel homo's zouden wat dat betreft jaloers kunnen zijn op deze hoofddoekjesdragers.


Jaap Cornelissen Ermelo

Engels 'gevaarlijker' dan Latijn

Kamervoorzitter Arib reageerde op het gebruik van vijf Latijnse woorden met de opmerking dat Nederlands de voertaal is in het parlement en dat zij dat zo wil houden (de Verdieping, 31 maart). Wat gaat ze zeggen als er onnodig Engelse woorden gebruikt gaan worden? Dat gevaar lijkt me groter dan dat ene Latijnse gezegde.


J. Sintemaartensdijk Ridderkerk

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden