lezersreacties

Plastic Heroes faalt uiteraard

Iedere burger snapt dat als je verschillende soorten afval door elkaar heen doet, dat het dan nog niet zo gemakkelijk is om er de oorspronkelijke bruikbare basismaterialen uit terug te winnen. Onmogelijk wordt dat als de soorten een zo goed als gelijk soortelijk gewicht en consistentie hebben. Dat verklaart op twee manieren het zeer zwakke resultaat van de Plastic Heroes (Trouw, 5 oktober). Het ingeleverde materiaal deugt niet en hoe kun je nou de burger die dat begrijpt, motiveren om aan een zo zwak concept mee te werken. Eigenlijk is Plastic Heroes dus ook nog eens een belediging voor de weldenkende burger. Burgers onbruikbare troep bij elkaar laten brengen, hoe verzinnen ze het? Het enige volwaardige en volwassen concept is statiegeld. Zeker ook voor kleine flesjes.

F.M. Boon Delft

undefined

Rugzak verdient nominatie

Wat een hartverwarmend verhaal over Floor en Didi (de Verdieping, 4 oktober). Zij pakken de milieuvervuiling aan, ruimen het strand op, doen aan recycling, produceren iets nuttigs met uiterst eenvoudig gereedschap en geven vluchtelingen wat te doen waardoor zij zich nuttig voelen. Chapeau dames! Deze manier van werken verdient navolging. Ik zou hen willen nomineren voor de Duurzame 100.

Anthonie Heynsius Almere

undefined

ING of de menselijke maat

Laat de top van ING zijn beleggers tevredenstellen met elk jaar een hoger rendement. Weldenkende ING-rekeninghouders kunnen overstappen naar banken waar niet het hoogste rendement, maar de menselijke maat en duurzaamheid vooropstaat. De Eerlijke Bankwijzer helpt hen verder.

Govert J. Lakerveld Den Haag

undefined

Abortus is noodsituatie

Als ik Linda Voortman (Opinie, 4 oktober) goed begrijp, is ook zij er voorstander van dat abortus niet als gewoonste zaak van de wereld wordt gezien. Abortus is ingrijpend. Maar juist omdat abortus zo ingrijpend is, moeten we ons afvragen hoe het komt dat het zo vaak voorkomt. Of je nu voor- of tegenstander bent van abortus, dat 1 op de 7 zwangerschappen eindigt in een abortus is veel. Met het pleidooi dat abortus een verworven vrouwenrecht is, zijn vrouwen niet geholpen. Ook niet met gehakketak over en weer. Daarvoor is de radiospot niet bedoeld. Wel om bewustwording te vergroten. Zoveel noodsituaties onder vrouwen per jaar mogen we niet gewoon gaan vinden.

Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink Voorzitter Platform Zorg voor leven Veenendaal

undefined

Evangeliseren of inspireren

De onrust bij de EO (de Verdieping, 3 oktober) is begrijpelijk, maar verbaast me niet. De EO is (was?) een evangeliserende omroep en de Ikon is dat niet, ook nooit geweest. Samengaan van deze omroepen is verwarrend voor iedereen. Een omroep die evangeliseert heeft nu eenmaal een andere missie dan een omroep die inspireert. De Ikon had zich beter bij KRO/NCRV kunnen voegen: dat zijn ook omroepen die willen inspireren in plaats van evangeliseren. Misschien is er nog een hersteloperatie mogelijk? Het zou voor achterban en kijker duidelijker zijn.

Thea van der Werf-Feenstra Hattem

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden