lezersreacties

Slachtofferrol

Met stijgende verbazing las ik over het al dan niet stemmen van jongeren met een migratie-achtergrond (Trouw, 20 februari). Ze gaan veelal niet stemmen, omdat hun stem niet wordt gehoord. Als ik dan verder lees, gaat het niet om het gehoord worden, maar om het gelijk krijgen. En als dat niet gebeurt, kruipen ze in een slachtofferrol en spelen ze de verontwaardigde Calimero. Als ik ga stemmen probeer ik de partij die ik het meest zie zitten zo groot mogelijk te krijgen. Als dat niet lukt, ga ik echt niet roepen dat niemand naar mij luistert. Kom op, dit is een democratie en niet een door een of andere onaantastbare leider geregeerd land.

Frank Hendriks Nijmegen

undefined

Te stellig over ADHD

Hulde voor het artikel van Laura Batstra 'Peperdure hersenstudie ADHD levert niks op' (Opinie, 20 februari). Goed dat zij laat zien wat er echt in het Lancet-artikel van Hoogman c.s. staat en dat hun conclusies niet gerechtvaardigd zijn. Mensen met ADHD - ik ken er een paar - hebben er helemaal niets aan. Ik vond het eerdere artikel van Trouw zelf (16 februari) over dit onderwerp te stellig en te kort door de bocht.

Lieuwe van Kampen Haarlem

undefined

Traag nieuws

Het traagste nieuws - tevens het mooiste en het meest inspirerende - bevindt zich achterin de krant. Intelligente columns, kunst, wetenschap, filosofie, cartoons, religie en de foto 'naast het nieuws'. Ik lees sinds een paar weken de krant van achter naar voren. Zo maar bedacht. De waan van de dag komt laatst. Van harte aanbevolen.

Alleke Wieringa Houten

Petitie

De aanleiding voor een petitie tegen misbruik van de christelijke cultuur door politiek rechts kan ik begrijpen (Trouw, 20 februari). Terecht dat Alain Verheij daar aandacht voor vraagt. Had hij het maar daarbij gelaten. Want als aan het eind de persoon van Jezus Christus ons voorgehouden wordt als 'dwarse idealist', die ons kan leren met begrip op te groeien in een multireligieuze samenleving, gaat de wind opeens heel erg uit de linkerhoek waaien. Ook linksom moeten we het evangelie niet voor ons politieke karretje spannen.

Eelco van der Veer Ferwert

undefined

Dwarse idealist

'Politici misbruiken christelijke cultuur', wat een boeiend artikel. De zin die er uitspringt: 'Leer kinderen weer iets over die dwarse idealist die Jezus Christus was'. Mag ik dit herhalen, voor volwassenen? Jezus, een dwarse idealist; neem ik mee naar de stembus.

Wil Cordes Enkhuizen

undefined

Peuterspeelzaal te duur

In het pleidooi van Paternotte en Weyenberg (D66) voor ontwikkelrecht voor peuters mis ik een groep: kinderen van (hoogopgeleide) eenverdieners die niet naar de peuterspeelzaal gaan, omdat die sinds de gelijktrekking met kinderopvang te duur is geworden. In onze situatie werden de kosten in drie jaar tijd verviervoudigd. Onze jongste zoons (9 maanden) zullen er helemaal niet heen gaan, want het is te duur. Een gemiste kans voor mijn kinderen én hun potentiële groepsgenootjes. Met een breder en vollediger gezinsbeleid zijn ongetwijfeld veel kiezers te winnen.

Ingrid Zwaan Gorinchem

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden