Weblog

Lente en verkiezingen voor de deur

Ans Willemse, Tweede Kamerlid CDA. Beeld
Ans Willemse, Tweede Kamerlid CDA.

De afgelopen week domineerden verkiezingsprogramma’s, kandidatenlijsten, heroverwegingen en bezuinigingen het Haagse toneel. Werk genoeg aan de winkel om stukken te bestuderen en van commentaar te voorzien.

Ans Willemse-van der Ploeg en Tweede Kamerlid CDA

Op de valreep naar het Paasweekend namen we ook afscheid van Jet Bussemaker, de Staatssecretaris van VWS. Een beetje wonderlijk afscheid want je weet nooit of je haar in een nieuw Kabinet weer terugziet in een andere functie.

En dan heerlijk een paar rustige Paasdagen. Even tijd voor bezinning, tijd voor de kinderen, de kleinkinderen en tijd om energie op te doen voor de komende verkiezingscampagne. In alle rust naar een kerkelijke viering gaan, een paas-placemat versieren met kleindochter van vijf en van het voorjaar genieten in onze prachtige gemeente Heiloo. Gewoon de fiets pakken en de krokussen en narcissen in de bermen zien bloeien, de vogels horen fluiten en uitlopende bomen bewonderen. Het voorjaar komt er in alle toonaarden aan.

Het werk in Den Haag is veranderd sinds het Kabinet demissionair is. Het werk ligt momenteel voor een groot deel stil. Je moet regelmatig uitleggen dat onderwerpen niet behandeld worden omdat een nieuwe Kamer en een nieuw Kabinet andere keuzes kunnen maken.

In de vele contacten die ik heb met organisaties, met mensen uit de samenleving en tijdens werkbezoeken is het dus van belang goed te luisteren en te kijken of al die noodzakelijke wensen en behoeften die naar voren worden gebracht terug zijn te vinden in ons verkiezingsprogram. Met dat program gaan we immers de komende weken naar de kiezer. Over negen weken is het zover. Dan is het 9 juni, de dag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ik hoop van harte dat alle mensen die stemrecht hebben ook daadwerkelijk gaan stemmen. Een hoge opkomst is van groot belang. Hoe groter de opkomst, hoe beter het zicht op wat Nederland werkelijk wil met de toekomst van ons land.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden