Leidsche Rijn even op internationale kunstkaart

UTRECHT (ANP) - De Utrechtse wijk Leidsche Rijn kan de komende maand rekenen op druk bezoek van de internationale kunstwereld. In drie gebouwen in het nieuwe stadsdeel zijn de eindpresentaties te zien van studenten van de internationaal hoog aangeschreven curatorenopleiding De Appel in Amsterdam.

Voor de tweede keer is voor een locatie buiten het instituut gekozen, waar de vijf afstuderende curatoren (mensen die binnen musea collecties beheren en exposities organiseren) hun kunsten mochten tonen. Eerder was de eindpresentatie in de Bijlmer.

De exposities in Leidsche Rijn zijn te zien in Het Gebouw, op zich al een kunstwerk van de architecten Stanly Brouwn en Bertus Mulder, in een oude boerderij en in de tweedehandswinkel Emmaus. Zondag gingen de deuren open.

Tweedehandswinkel

Een van de afstuderende curatoren, de Colombiaan Init Guerrero, vindt het fascinerend dat een tweedehandswinkel zo'n drukke plek is in een nieuwe stad. ,,Met dat gegeven moesten wij wat. Mensen die zich identificeren met de oude spullen van anderen. Een aantal van de door ons gevraagde kunstenaars heeft spullen uit de winkel in Het Gebouw geëxposeerd. Anderen hebben hun kunstwerk weer tentoongesteld in de tweedehandswinkel.''

Master Humphrey's Clock, zoals de tentoonstelling heet, loopt tot 8 juni.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden