Leiding Chemie-Pack krijgt in hoger beroep weer werkstraf

Door de slechte veiligheid kon in januari 2011 een enorme brand ontstaan op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk. Beeld anp
Door de slechte veiligheid kon in januari 2011 een enorme brand ontstaan op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk.Beeld anp

Drie leidinggevenden van het bedrijf Chemie-Pack zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld tot werkstraffen oplopend tot 216 uur. De directeur en de veiligheidscoördinator kregen bovendien ieder zes maanden voorwaardelijke celstraf en een beroepsverbod van twee jaar. De productieleider kreeg 162 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijk.

Het gerechtshof in Den Bosch houdt de drie verantwoordelijk voor het niet goed naleven van de vergunning en de slechte veiligheidscultuur bij het bedrijf. Het bedrijf zelf krijgt een boete van 730.000 euro.

Door de slechte veiligheid kon in januari 2011 een enorme brand ontstaan op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk, waar grote hoeveelheden chemicaliën waren opgeslagen. De directe oorzaak van de brand was een bevroren pomp die door een medewerker met een brander werd ontdooid. Het bedrijf is vrijgesproken van opzettelijke brandstichting.

De schade als gevolg van de vuurzee is geraamd op 75 miljoen euro. De brand had grote gevolgen voor het milieu en veel mensen hebben gezondheidsklachten gemeld.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden