Leger respecteert zondagsrust Veluwe

DEN HAAG (ANP) - Het programma voor de Landmacht Open Dagen die dit jaar in Wezep worden gehouden, is omgegooid om de zondagsrust in de gereformeerde regio op de Veluwe niet te verstoren. Een woordvoerder van Defensie bevestigde zaterdag een bericht hierover in de Telegraaf.

Defensie had de Landmachtdagen, waar militairen elk jaar laten zien hoe zij zich inzetten voor vrede en veiligheid, gepland van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni. Maar de vergunning voor het evenement op zondag zou zo beperkt zijn, dat volgens de woordvoerder is besloten om het programma aan te passen.

De Open Dagen worden nu op vrijdag 1 juni, zaterdag 2 juni en de daaropvolgende zaterdag 9 juni worden gehouden. Bijkomend voordeel hiervan is volgens de zegsman dat de werklast beter gespreid kan worden over het Defensiepersoneel.

Volgens hem is er nu ook voldoende parkeerruimte. Het leger mag namelijk gebruik maken van weilanden van gelovige boeren in de buurt van het evenemententerrein. Op weekeinddagen komen volgens Defensie altijd de meeste mensen: circa 45.000. In totaal worden tijdens de drie Open Dagen 100.000 bezoekers verwacht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden