Leeftijd is ook maar een getal

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: harmenvandijk@trouw.nl

Wat was een verrassender nieuwtje? Dat actrice Susan Sarandon een fanatiek pingpongster is, of dat ze een relatie heeft met de 31 jaar jongere zakenpartner met wie ze in New York het pingpongcentrum Spin City runt?

Waarschijnlijk het beeld van de Oscarwinnares met een batje en een balletje in haar handen. Want een vrouw met een aanzienlijk jongere man, dat is in de showbizz de normaalste zaak van de wereld. Susan hield de relatie ook niet geheim omdat ze bang was voor negatieve reacties op het leeftijdsverschil - ze is gewoon gesteld op haar privacy. Maar nu de relatie na een jaar of vier bestendig blijkt, wil ze er wel iets over zeggen.

"Als je verliefd wordt doen leeftijd, geslacht of huidskleur er niet meer toe", vertrouwde ze glamourblad Hello toe. Een gezamenlijke hobby schijnt ook wonderen te doen. En de 37-jarige Jonathan Bricklin zal het vast niet erg vinden dat het zijn vriendin niet is aan te zien dat ze 68 is. De foto's in Hello zijn zoals gewoonlijk behoorlijk soft focus, maar ook op onbewerkte beelden ziet Susan er opvallend goed uit - zonder een spoortje van cosmetische ingrepen.

Ook Madonna, 56, kan met gemak een jaar of vijftien jaar van haar echte leeftijd afliegen. Al heeft zij daar overduidelijk wel wat hulptroepen bij ingeschakeld. Het kost de zangeres blijkbaar weinig moeite veel jongere mannen aan de haak te slaan. De twintigers volgen elkaar in stevig tempo op: het Braziliaanse model Jesus Luz (28 jaar jonger), de Franse danser Brahim Zadid (26 jaar jonger) en afgelopen zomer vertelde de Nederlandse danser Timor Steffens (30 jaar jonger) dat er inderdaad meer tussen hem en Madonna speelt dan vriendschap, zoals ze lang volhielden. Madonna krijgt meer kritiek dan andere sterren op haar partnerkeuze, waarschijnlijk omdat de relaties nooit erg lang duren. Een bijzonder venijnige columniste beet haar schriftelijk toe: "Dump die foetus! Je ziet er alleen maar ouder uit naast zo'n kind."

Toen actrice Demi Moore in 2003 een relatie kreeg met collega Ashton Kutcher (15 jaar jonger) was het nog een heel fris fenomeen, een oudere vrouw met een piepjonge vriend. De bladen raakten niet uitgeschreven over het ongebruikelijke, maar beeldschone koppel. Iedereen snapte dat Demi viel voor Ashton, maar net zo goed was het volkomen duidelijk waarom hij viel voor haar. De trend was gezet.

En de relatie was serieus, twee jaar later trouwde het stel. Ashton kon het goed vinden met Demi's dochters en haar ex, acteur Bruce Willis. Ze gingen regelmatig met z'n allen op stap. De perfecte patchworkfamilie.

Maar sinds twee jaar is Demi alleen. Ashton kreeg een relatie met een leeftijdgenote, actrice Mila Kunis. Hij kende haar al sinds het begin van zijn carrière: ze speelden jarenlang samen in de comedy 'That 70's show'. En ja hoor, Mila werd zwanger en sinds september zijn ze de trotse ouders van dochter Wyatt Isabelle.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden