Leden Haagse jeugdbende aangehouden

Burgemeester Van Aartsen: We winnen terrein in offensief tegen beruchte groep Delftselaan-criminelen

PERDIEP RAMESAR

Drie leden van de Haagse 'Bende van de Delftselaan' zijn aangehouden in de gevangenis, waar zij een straf van vier maanden uitzitten voor een woninginbraak. De aanhoudingen maken deel uit van een offensief tegen deze hardnekkige jeugdbende. Volgens de Haagse burgemeester van Aartsen wint de gemeente terrein.

De drie aangehouden bendeleden worden verdacht van nog zo'n vijftien misdrijven, waaronder inbraken in woningen en bedrijven en het bestieren van een hennepkwekerij.

"De verdachten zouden op zeer korte termijn worden vrijgelaten uit de gevangenis, maar hun aanhouding leidt er wat betreft de politie en het Openbaar Ministerie (OM) toe dat de mannen ook de komende maanden nog vastzitten", zegt een woordvoerder van de politie.

De afgelopen maanden werd de volledige harde kern van de bende aangehouden. Daarmee zijn ruim vijftig misdrijven opgelost, voornamelijk woning- en bedrijfsinbraken. Een aantal verdachten is inmiddels veroordeeld, een ander deel komt de komende maanden voor de rechter.

Naast de aanhoudingen van de meest 'vooraanstaande' leden van de jeugdbende waren er meer arrestaties. Politiemensen van bureau De Heemstraat pakten de afgelopen maanden ook zo'n dertig jongeren op die worden beschouwd als groepslid of in elk geval banden met de bende hebben. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij ruim twintig misdrijven, waaronder scooterdiefstallen en geweldsdelicten.

De Haagse burgemeester Van Aartsen ziet de buurt duidelijk vooruitgaan. "Als we goed blijven samenwerken, kunnen we nog meer problemen voorkomen. Een colonne die consequent en bulldozerend door zo'n buurt gaat als die van de Delftselaan, is niet te stoppen."

DE VERDIEPING 5

'We zitten er als gemeente bovenop'

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden