landschap

De gehele maand september staat Nederland in het teken van de Groene Maand. Een campagne die aandacht vraagt voor de natuur en het Nederlandse landschap. Hiervoor is de website www.groenemaand.nl gelanceerd met daarop honderden groene activiteiten en natuurexcursies. Kijk ook in de activiteitenkalender van www.mooierlandschap.nl. Georganiseerd door IVN, Landschapsbeheer Nederland en Min LNV

In de afgelopen eeuwen bestond het Maasheggen gebied uitsluitend uit gevlochten heggen die veekerend waren. Na de komst van het prikkeldraad zijn helaas vele heggen gerooid. Samen met de gids loopt u langs de Maas en door mooie besloten weilandjes. Het behouden van dit zo karakteristieke landschap is een van de doelstellingen van Staatsbosbeheer. Verzamelen bij ’t Veerhuis in Oeffelt.

5 september, Oeffelt. Georganiseerd door: IVN

Mooie vogels zoeken, vinden en bewonderen onder begeleiding van een ervaren gids. Iedereen kan gratis met deze tocht mee. Aanmelden: 18:00 tot 21:00 uur bij Boy van der Zijden: 0168-324368

5 september, Etten-Leur. Georganiseerd door IVN.

In samenwerking met de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) kunt u mee met een excursie door het natuurgebied Neeltje Jans. Op een bepaald punt staan een aantal aquaria waar zeeplanten- en dieren in zitten die in de Oosterschelde voorkomen.

5 september, Vrouwenpolder. Georganiseerd door Natuurmonumenten.

Van 9 juni tot 15 september vindt iedere woensdagmiddag een vaartocht over het Zuidlaardermeer plaats. Opgave vooraf is niet nodig, maar zorg wel dat je op tijd bent, want er kunnen per tocht ongeveer 25 personen mee.

Elke woensdagmiddag t/m 15 september, Meerwijck. Georganiseerd door Groninger Landschap.

Iedere week Nordic Walking bij Enschede. Het tempo is niet moordend, de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Verzamelen in het Nivon-centrum. 5 en 12 september, Enschede. Georganiseerd door Nivon.

De vierde editie van het ’Boergondisch feestmaal’ vindt tussen 23 mei en 26 september plaats. Op 25 prachtige biologische boerenerven in Nederland kunnen mensen aanschuiven. Op 11 september bij Boerderij Arkema in Noordbroek, Groningen.

11 september, Noordbroek. Netwerk BIC

Kijk voor meer activiteiten op www.mooierlandschap.nl. Het landschap wordt mede mooier gemaakt door de ministeries van LNV en VROM, de provincies en het Landschapsmanifest.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden