L. Boots

Mijn (stads)tuin is vooral erg groen en met heel veel bloemen. Hij is ongeveer 30 x 4 m: een pijpela, die structuur krijgt door het kronkelpad (aangelegd door mijn jongste zoon), een (slecht onderhouden) grasveldje in het midden met (geen fraaie)stoelen en een buitenren voor de konijnen.

Nienke Schipper

Ik heb de tuin zelf aangelegd, 8 jaar geleden, en werk er met veel plezier vrijwel iedere dag in. Het is geen hoogstandje van tuinarchitectuur. Het is ieder jaar weer een verrassing wat er weer opkomt. Zo mis ik dit jaar de paarse lupines en ook de vergeet-me-nietjes hebben er geen trek meer in. Naast de grote vaste planten is er plaats voor het kleine grut: akelei, kaasjeskruid, slaapmutjes, kleine ridderspoor, maarts viooltje enz.

Kenmerkend voor de tuin zijn grote hortensia's (op haast pure zandgrond: dus iedere dag water geven), een grote berk, een grote klimmende frambozenstruik (goed voor zeker 10 kilo fruit) en 2 enorme bremstruiken (die je niet op de foto's ziet). In de voortuin (ook niet te zien) staat een prachtige meidoorn. Tulpen zet ik ieder jaar opnieuw. De narcissen verwilderen. De tuin ligt middenin de stad, maar het is er paradijselijk: veel verschillende vogels (ook bijv. pimpelmeesjes), een egel (met jong), muizen leven er, ondanks mijn drie (en nog vele buur-) katten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden