Kwart topfuncties gemeente Den Haag voor vrouw

(Novum) - Een kwart van alle topfuncties in de gemeente Den Haag werd vorig jaar door vrouwen bekleed. Dat heeft de gemeente maandag laten weten naar aanleiding van het verschijnen van het Sociaal Jaarverslag 2007.

Het gaat om 36 banen, licht een woordvoerder toe, zoals het directeurschap van een gemeentelijke dienst. Daarvan worden er nu negen door een vrouw vervuld. Dat zijn er twee meer dan een jaar eerder. Zo is de gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar, een vrouw: Annet Bertram.

De gemeente heeft geen doelstelling dat er in een bepaald jaar een vastgesteld percentage vrouwen een topfunctie moet bekleden. Wel moet het gemeentelijk personeelsbestand een afspiegeling van de Haagse beroepsbevolking vormen.

Bij het verzuim onder gemeenteambtenaren hanteert Den Haag wel een doelstelling. Die is vorig jaar ruimschoots gehaald. Het verzuim daalde naar 4,7 procent, ten opzichte van 5,3 procent in 2006. Het streefcijfer was 5,15 procent.

Het jaarverslag schetst ook een beeld van de gemiddelde Haagse gemeenteambtenaar: die is 44,8 jaar en werkt bijna veertien jaar bij de gemeente. Met 58 procent zijn er iets meer mannen dan vrouwen in dienst. Van het totaal is iets minder dan een op de vijf allochtoon. Ook wat dat laatste betreft mikt de gemeente niet op een bepaald percentage, maar wel op een afspiegeling van de beroepsbevolking.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden