Kwart meer faillisementen dit jaar

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Dit jaar gaan in Nederland 25 procent meer bedrijven failliet dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit berekeningen van kredietverzekeraar Euler Hermes op donderdag. Wereldwijd stijgt het aantal bedrijfsfaillissementen met 4 procent. Eerder dit jaar ging Euler Hermes nog uit van een stijging met 3 procent.

Nederland neemt met de sterke stijging van het aantal faillissementen een uitzonderlijk prominente plaats in in Europa. Alleen in Griekenland (30 procent) en Portugal (50 procent) is de groei van het aantal bedrijven dat over de kop gaat, sterker. Gemiddeld genomen over de eurozone is de stijging 14 procent in 2012.

In de Verenigde Staten neemt het aantal faillissementen dit jaar naar verwachting juist af. Opvallend is dat groeiland Brazilië met 28 procent toch een sterke stijging van het aantal faillissementen kent.

Euler Hermes ziet echter al met al kansen voor bedrijven, ook in de eurozone. Volgens de kredietverzekeraar zal de economie van de landen die de euro gebruiken, dit jaar met 0,4 procent krimpen, maar dient het herstel zich in 2013 alweer aan met een groei van 0,8 procent.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden