'Kwaliteit drinkwater Nederland beste van Europa'

(Novum) - Nederland heeft het beste drinkwater van Europa. Dat blijkt uit onderzoek een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Nederland heeft volgens het onderzoek de meeste waterkennis en de hoogste waterzuiverheid. Reden hiervoor is dat bovenop de Europese drinkwaterrichtlijn extra strenge kwaliteitsmaatregelen zijn genomen. Dit meldt de Telegraaf maandag.

De richtlijnen zijn zo vastgesteld dat de consument een leven lang water kan drinken zonder nadelige effecten voor zijn gezondheid. Die zuiverheid wordt bereikt doordat Nederlandse waterbedrijven geen chloor meer gebruiken voor het reinigen van kraanwater, maar moderne methoden zoals uv-licht. Alle andere landen in Europa gebruiken wel chloor. Ook drinken Nederlanders weinig flessenwater in verhouding tot andere Europeanen.

De brancheorganisatie voor waterbedrijven Vewin start maandag samen met de Nederlandse waterbedrijven de jaarlijkse Week van het water. Het Nederlandse kraanwater behoort volgens de organisatie tot het beste ter wereld. Dagelijks zorgen de Nederlandse waterbedrijven voor 3 miljard liter drinkwater. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Nederlandse consument vertrouwen en interesse heeft in drinkwater, maar weinig kennis heeft over water. De week staat dit jaar in het teken van 'drinkwater en gezondheid'.

Tijdens de week vinden verschillende activiteiten plaats. De band Di-rect geeft maandagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur een optreden varend op een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Verder worden er door heel het land sportieve evenementen georganiseerd, waaronder wandel- en fietstochten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden