Kunt u wel om 6 uur beginnen?

Honderden werklozen ruiken verplicht aan een baan in de Westlandse kas

De man schudt zijn hoofd. "Vindt u dit eerlijk? Zo behandel je mensen toch niet?" Hij heeft een brief in zijn hand van de gemeente Rotterdam. Daarin wordt de werkloze opgeroepen voor een baan in de kassen van het Westland. Als hij weigert 'heeft dat gevolgen voor de uitkering': een korting van 30 procent.

De 45-jarige Rotterdammer wil absoluut niet met naam in de krant. Wat hij wel kwijt wil: "Ik schrok toen ik die brief las. Ik ga met plezier aan de slag, maar dit is dreigende taal. Moet dat nou?"

Deze maandagmiddag is de sporthal in Wateringen gevuld met zevenhonderd bijstandsgerechtigden uit de regio. Het is een bont gezelschap. Jong, oud, ras-Hagenaars en -Rotterdammers, migranten uit Turkije en Marokko. Vorige week hebben ze een voorlichtingsdag meegemaakt over het werk in de glastuinbouw. Vandaag gaan ze op bezoek bij de kwekers.

Het is een enorme logistieke operatie: zevenhonderd bijstandsgerechtigden, zestien bussen, 32 tuinders. De werklozen krijgen bij het bedrijf een introductie en kunnen even aan het werk ruiken. 's Middags kan iedereen op een formulier invullen wat de voorkeur heeft: bloemen, planten of groente- en fruit. Wat de kwekers ook willen weten: zijn ze vanaf 6 uur 's morgens beschikbaar?

Het project is bedacht door Martin Mostert en Edwin Grootscholten, beiden eigenaar van een uitzendbureau voor arbeidsmigranten. Zij leveren nu nog merendeels Poolse werknemers aan het Westland. Samen met het Werkplein Westland en de omliggende gemeenten hebben ze tientallen werkgevers overtuigd om mee te doen. "Wij voelden de maatschappelijke druk om iets te veranderen", zegt Mostert. "Het is natuurlijk bizar dat er zoveel Nederlandsers zonder werk zitten en wij Oost-Europeanen binnenbrengen. Minister Kamp (sociale zaken) heeft gelijk dat hij dit wil veranderen."

Er zijn meer projecten geweest met bijstandsgerechtigden die in kassen aan het werk werden gezet. En zelden waren deze succesvol. Desirée van Yperen van Werkplein Westland weet waarom het destijds misging: "Er stond geen sanctie op stoppen. Wie nu verzaakt, voelt het in de portemonnee."

Bus 2 bezoekt Levoplant, een grote orchideeënkwekerij in Honselersdijk. Directeur Ron Fransen vertelt dat hij eerder mensen vanuit de bijstand heeft aangenomen. "Ik moet eerlijk zeggen dat het niet altijd goed ging. Mentaliteit is belangrijk. En doorzettingsvermogen."

André Zwaneveld (49) uit Rotterdam zegt dat hij graag bij Levoplant wil werken. Hij verloor zijn baan bij een kweker aan een goedkopere Poolse arbeider. "Ik begrijp wel dat ik ben opgeroepen om hier te verschijnen. Niemand wil in de bijstand blijven, toch?"

In de kas kijkt de 37-jarige Mohamed Yousfi uit Rotterdam naar de Poolse werknemers die bij de kweker in dienst zijn. Of hij dit werk ziet zitten? "Ik heb thuis een vrouw en twee kinderen. Het gaat er niet om of ik er veel plezier in heb. Heeft u die brief gezien van de gemeente? Er is geen keuze."

Eerste maand op proef, met behoud uitkering
Volgende maand beginnen150 bijstandsgerechtigden uit Rotterdam, Rijswijk en Den Haag met een baan in de glastuinbouw. Het is het eerste tastbare resultaat van het project 'Westland heeft werk', een initiatief van overheid en werkgevers om zoveel mogelijk mensen uit de bijstand te krijgen. De betrokken gemeenten willen de komende weken nog honderden werklozen aan werk in de kassen helpen.

De nieuwe arbeidskrachten werken de eerste maand op proef, met behoud van uitkering. Daarna volgt eventueel een contract van een half jaar of langer, met betaling volgens de cao. Het bedrijfsrisico voor de tuinders blijft daardoor beperkt.

Diverse bijstandsgerechtigden hekelen deze voorwaarde, omdat ze de eerste maand 'gratis' moeten werken.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden