Kroes: Nederland lijdt geen imagoschade

null Beeld

Nederland zal in het buitenland geen imagoschade lijden als er een kabinet komt van VVD en CDA gedoogd door de PVV van Geert Wilders. Dat zei prominent VVD'er en Eurocommissaris Neelie Kroes maandag in het tv-programma Pauw en Witteman.

Volgens Kroes ligt men in het buitenland „echt niet wakker” van de politieke combinatie die mogelijk gevormd gaat worden. „Ook niet in het zakenleven”, stelde ze.

,,Maar als we zo doorgaan geven we wel zelf een sterke aanzet voor imagoschade. We moeten het er niet zelf steeds over hebben, want dan roep je het op."

,,Wat de afelopen maanden wel veel is gevraagd: wanneer komt er een kabinet? Daar maakt men zich ongerust over omdat Nederland bij de aanpak van de financiele situatie in Europa een belangrijke rol speelt. Men heeft behoefte aan een kabinet dat aan de slag gaat."

Eerder stelde onder andere hoogleraar Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Henk Volberda dat er wel degelijk imagoschade optreedt. Dit zou zelfs de concurrentiepositie van Nederland aantasten. Ook de internationale positie van Amsterdam als vestigingsplaats voor werknemers zou door Wilders onder druk staan.

Volgens Kroes kunnen de afspraken die gemaakt zijn tussen de partijen „absoluut het daglicht verdragen”. Imagoschade zouden we kunnen oplopen als de afspraken tussen de partijen niet worden nagekomen. „Maar daar zijn we allemaal bij.”

]]>

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden