Kritiek vakbonden op skybox GGZ

(Novum) - De vakbonden AbvaKabo en Nu'91 vragen de GGZ Noord-Holland Noord om opheldering vanwege het huren van een skybox in het stadion van AZ. Dat zeggen woordvoerders van de twee bonden, die in de zorg actief zijn, vrijdag. Zij vinden dat GGZ met de skybox een 'verkeerd signaal' afgeeft in tijden van bezuinigingen in de zorg.

"Iedereen in de zorg zit behoorlijk krap, maar kennelijk denkt GGZ dat dit er ook nog wel af kan. Terwijl ook GGZ vast zit aan een afspraak met het ministerie dat er meer geproduceerd moet worden voor hetzelfde geld", zegt regiobestuurder Eric Maas van AbVaKabo. Volgens Maas is de skybox ook onnodig, omdat mensen in de zorg elkaar tijdens vergaderingen toch wel tegen komen.

Ook woordvoerder André Agterberg van Nu'91 is niet te spreken over de skybox. "Ik snap wel dat ze meer commerciële activiteiten willen ontplooien, maar om nou meteen een skybox in te zetten. Dat gaat te ver."

Zowel het bestuur als de ondernemingsraad van GGZ Noord-Holland Noord ziet geen problemen. Bestuursvoorzitter Adriaan Jansen noemt de skybox een 'business room'. Volgens hem wordt de ruimte ook gebruikt voor vergaderingen. Bovendien wil GGZ de box gebruiken om te netwerken met bedrijven in de omgeving. "Wij willen graag contracten binnenhalen bij bedrijven als Corus voor het tegengaan van ziekteverzuim. Daarbij kan een skybox helpen."

Volgens Jansen is de ruimte in het stadion niet alleen voor de top van het bedrijf bedoeld. "We willen bij wedstrijden ook personeel en patiënten de gelegenheid geven een wedstrijd te bezoeken. Daarnaast verrichten patiënten van ons in en om het stadion werkzaamheden."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden