Krantenmaker Sijthoff bracht zijn Courant desnoods zelf

den haag –- Freddy Sijthoff (87) is zondagavond in zijn woonplaats Den Haag overleden. Sijthoff was van 1957 tot 1983 lid van de directie van het krantenbedrijf Sijthoff Pers, dat onder meer de Haagsche Courant en de Goudsche Courant uitgaf.

„Freddy Sijthoff was de afgelopen jaren nog zeer betrokken bij zijn Haagsche Courant”, aldus Bernard van der Heijden, directeur/uitgever van AD Nieuwsmedia. „De Nederlandse mediawereld verliest een klassieke, betrokken en deskundige krantenman.”

De oplage van de Haagsche Courant klom van de jaren vijftig tot eind jaren tachtig tot 140.000 per dag. ’Meneer Freddy’ was nauw betrokken bij de redactie en praatte graag mee over zaken als de openingskop en het formaat van de foto op de voorpagina. Als de redactie bij groot nieuws tot laat doorwerkte, verscheen hij met zakken vol broodjes op de krant. Als het nodig was, ging Freddy Sijthoff in zijn eigen auto kranten nabezorgen.

Tot midden jaren negentig was Sijthoff lid van de raad van commissarissen van Sijthoff Pers. In 1994 deden de Sijthoffs hun aandelen over aan Wegener, uitgever van regionale dagbladen. In 2005 werd de Haagsche Courant een titel van het AD.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden