Krajicek en Joustra schrijven VVD-programma

DEN HAAG (ANP) - Tennisser Richard Krajicek en voormalig terroristenbestrijder Tjibbe Joustra schrijven mee aan het nieuwe VVD-programma. Het hoofdbestuur van de VVD maakt dinsdag officieel bekend welke personen zitting nemen in de verkiezingsprogrammacommissie.

Voorzitter wordt prof.dr. Jan Anthonie Bruijn, hoogleraar immunopathologie aan de Universiteit Leiden,. Hij is ook voorzitter van de partijcommissie onderwijs en jeugd en voorzitter van de programmaraad van het Europees Platform.

Op de lijst staat verder onder anderen Sander Dekker, wethouder onderwijs, jeugd en sport in Den Haag en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook tv-presentatrice Raja Moussaoui, gemeenteraadslid in Roermond, doet mee, net als Meiny Prins, zakenvrouw van het jaar 2009 en algemeen directeur van Priva. Tatjana Sormaz, voorzitter Jong MKB-Nederland en oprichter en directeur van Paperworq Productions, staat eveneens op de lijst.

Partijvoorzitter Ivo Opstelten is tevreden: ,,Ik heb een lijst gemaakt met relevante deskundigen en ervaren VVD'ers waarvan ik denk dat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan ons verkiezingsprogramma. Het is een goed teken dat bekende namen zich achter de VVD scharen en ons op deze wijze willen steunen.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden