Kortingskaart voor duurzame producten

Emma van der Wateren

Stichting De Kleine Aarde lanceert vandaag de Duurzame Waardekaart. Die kaart geeft korting op allerlei artikelen die goed zijn voor de wereld, vertelt Natasja Lambooy van De Kleine Aarde. De kaart geldt in het hele land, in winkels en webwinkels. Uiteindelijk is het de bedoeling dat kaarthouders ook korting krijgen als zij gewoon in de supermarkt biologische aankopen doen.

Het gemak en het voordeel moet meer mensen aanzetten tot duurzaam winkelen. Lambooy: „Met de kaart willen we bij elkaar brengen wat er zoal te vinden is aan goede artikelen. Ik hoop dat duurzame productie uiteindelijk overal gebruikelijk is.”

Op www.duurzamewaardekaart.nl is te vinden wat houders van de kaart voordeliger kunnen kopen. Nu zijn dat nog vooral losse spullen, zoals biologische koffie en thee van Simon Lévelt en de Visa Greencard. Maar er zijn ook bedrijven die hun hele assortiment voor een gereduceerde prijs aanbieden, zoals de online fairtradewinkel FAIRyGOOD.Lambooy: „Op dit moment hebben we vijfhonderd deelnemers en dat wordt steeds meer. Electronicaketen BCC zal vanaf oktober korting aanbieden, bijvoorbeeld op energiezuinige apparatuur.”

De kaart kost 29 euro per jaar, 20 euro als deze voor 31 december 2010 wordt aangeschaft. In de Wereldwinkel zijn ze de maand september te koop voor 10 euro. De opbrengst gaat naar projecten van De Kleine Aarde.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden