KORTE METTEN; LOTTO-JACKPOT

De Evangelische kerk in Duitsland wil de Lotto-jackpot met 42 miljoen mark (47 miljoen gulden) ten goede laten komen aan de noodlijdende bevolking van Rwanda. De protestantse hulporganisatie Brot für die Welt wees het voorstel af.

“Met 42 miljoen kan men weliswaar veel doen, maar het helpt niets wanneer van de ene dag op de andere zoveel geld naar Rwanda gaat. Bovendien wil het hulpwerk niet de indruk wekken dat het het lottogeluk van de winnaar wil verzieken”. 'Brot für die Welt' beschikt jaarlijks over ongeveer 120 miljoen mark.

De r.-k. Caritas reageerde positiever. “Een goed voorstel” zei woordvoerder Martin Kleese. Niet alleen in de loterij, maar ook in andere sectoren van de maatschappij gaat het om grote bedragen die nuttiger besteed zouden kunnen worden. Kleese verwees naar de wapenindustrie.

De woordvoerder van de Klassenlotterie in Berlijn wees het voorstel van de hand. Volgens wettelijke bepalingen moet al 50 procent van de inleg aan charitatieve doeleinden en de belasting worden betaald.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden