Kort geding tegen Nina Storms van de baan

Nina Storms-Vleeschdrager (L), beter bekend als de zakenvrouw Nina Brink van de onderneming World Online, verlaat samen met haar man Pieter Storms de rechtbank in Utrecht. ( ANP) Beeld
Nina Storms-Vleeschdrager (L), beter bekend als de zakenvrouw Nina Brink van de onderneming World Online, verlaat samen met haar man Pieter Storms de rechtbank in Utrecht. ( ANP)

Nina Storms heeft het beslag op de royalties van het boek van journalist Eric Smit ingetrokken. Dat meldt de rechtbank donderdag. Daarmee is het kort geding dat de schrijver van het kritische boek over Nina Storms had aangespannen tegen de multimiljonair, van de baan.

In het kort geding eiste Smit dat Storms, beter bekend als Nina Brink, maar getrouwd met voormalig Breekijzer-presentator Pieter Storms, de beslaglegging zou intrekken. Het voorgenomen kort geding was de zoveelste stap in een juridisch steekspel tussen Nina Storms en Smit. Volgens de zakenvrouw verspreidt Smit leugens over haar.

Op de vrijdag voor zijn zomervakantie liet de zakenvrouw beslag leggen op het huis, de bankrekeningen en de royalties van Smit. Dat leidde tot veel ophef, waarop de beslaglegging op het huis en de bankrekeningen werd ingetrokken. De beslaglegging op de royalties bleef echter staan, maar is nu dus ook ingetrokken.

Storms bood eerder aan er met bemiddeling uit te komen maar Smit wilde daar niet aan. Een proces zou voor Smit meer mogelijkheden bieden om aan te tonen dat wat in zijn boek staat, waar is.

In het boek 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady' schrijft Smit over de oprichtster van internetbedrijf World Online. Daarvoor schreef de onderzoeksjournalist al vaker over haar.

Storms kreeg volgens de woordvoerder van de zakenvrouw, Kay van der Linde, donderdagochtend te horen dat de rechtbank in een bodemprocedure tussen Smit en Storms wil overgaan op een zogeheten comparitie. Daardoor moet de tijdrovende bodemprocedure worden versneld. Onder leiding van de rechter proberen de partijen vervolgens tot een schikking te komen.

Storms zou daarop hebben besloten dat deze bodemprocedure nu duidelijkheid moet bieden en dat andere zaken daar alleen maar van afleiden. Daarop bood haar advocaat Smit aan de beslaglegging in te trekken als hij het kort geding intrekt. Hij heeft dat aanbod aangenomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden