Koningskerk neemt afscheid van 'majoor'

AMSTERDAM (ANP) - In de Koningskerk in Amsterdam-Oost is de uitvaartdienst van 'majoor' Bosshardt aan de gang. Onder de eerste sprekers waren burgemeester Job Cohen van Amsterdam en de commandant van het Leger des Heils Nederland, Wim van der Harst.

De commandant hield een toespraak die in het teken stond van de lijfspreuk van Bosshardt: ,,God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen''.

Koningin Beatrix heeft een vertegenwoordiging gestuurd in de persoon van haar grootmeesteres Martine van Loon-Labouchere. In 1965 leidde Bosshardt prinses Beatrix rond op de Amsterdamse Wallen. Sindsdien zijn ze bevriend.

Prominente Nederlanders

Bij de dienst zijn vele tientallen prominente Nederlanders aanwezig. Onder hen premier Jan Peter Balkenende, oud-premier Wim Kok, de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, Mies Bouwman, Erica Terpstra, Willeke Alberti, Ans Markus, Cor Boonstra en Xandra Brood, de weduwe van popzanger en kunstenaar Herman Brood. Bosshardt en Brood waren ooit samen te gast bij Rik Felderhof in Villa Felderhof van de NCRV. Die aflevering uit 1996 werd maandag herhaald en trok bijna 750.000 kijkers.

Het lichaam van Alida M. Bosshardt wordt rond 14.30 uur bijgezet op begraafplaats De Nieuwe Ooster in het Leger des Heils-graf.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden