Koning Swaziland trouwt voor 15de keer

Koning Mswati III. Beeld AFP
Koning Mswati III.Beeld AFP

Koning Mswati III van Swaziland treedt voor de 15e keer in het huwelijk. De 45-jarige vorst, de laatste dictatoriale koning in Afrika, geeft het jawoord aan de 18-jarige Sindiswa Dlamini, meldde een krant in het landje in het zuiden van Afrika maandag.

Dlamini heeft juist haar opleiding voltooid en nam dit jaar deel aan een schoonheidswedstrijd. Zij werd het afgelopen weekeinde gepresenteerd. Daarvoor had Dlamini, die in de taal van de Swazilanders Liphovela wordt genoemd, drie keer met blote borsten en met rode veren op haar hoofd bij een traditioneel festival voor de koning en zijn gasten gedanst.

Mswati is sinds 1986 in Swaziland aan de macht. Terwijl de 1,2 miljoen inwoners in bittere armoede leven, omringen de vorst en zijn 15 vrouwen zich met luxe. Zijn vermogen wordt op meer dan 100 miljoen dollar geschat.

Een van de vrouwen van koning Mswati III. Beeld Reuters
Een van de vrouwen van koning Mswati III.Beeld Reuters
Jonge maagden doen mee met de jaarlijkse Umhlanga. De koning kan tijdens dit ritueel één van de vrouwen uitkiezen om zijn vrouw te worden. Beeld EPA
Jonge maagden doen mee met de jaarlijkse Umhlanga. De koning kan tijdens dit ritueel één van de vrouwen uitkiezen om zijn vrouw te worden.Beeld EPA
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden