Knuffelconcert voor zieke kinderen

(Novum) - Volkszanger Roy Raymonds organiseert op 2 december in De Roskam in Achterveld het allereerste Knuffelconcert van Nederland. Raymonds vraagt geen geld, maar een knuffelbeer in ruil voor een entreekaartje. De knuffelberen geeft de zanger na afloop weg aan zieke, gehandicapte en minderbedeelde kinderen in ziekenhuizen en instellingen. De zanger heeft al meer dan duizend knuffels binnen. Die liggen opgeslagen in een loods. Hij verwacht achtduizend knuffelberen op te halen met de actie.

Raymonds, die bekendheid kreeg via het TROS tv-programma 'Een ster in 40 dagen', heeft bewust gekozen om knuffels in te zamelen in plaats van geld. "Een cheque met een groot bedrag is natuurlijk geweldig maar een kind zegt dat weinig", legt hij uit. "Ik weet zeker dat ik met het geven van een knuffelbeer direct respons heb en een waanzinnig mooie lach zal zien."

Het idee ontstond tijdens de reguliere optredens van de zanger. "Er werden tijdens mijn optredens in het land steeds vaker knuffelberen op het podium gegooid. Op een gegeven moment waren het er zoveel dat ik in een opwelling riep: ik geef een Knuffelconcert!", legt Roy uit. "Nadat ik het bekend heb gemaakt zijn diverse mensen begonnen om knuffelberen te verzamelen voor mij. Maar ook kinderen op scholen zijn acties gestart en er zijn zelfs radiostations die meedoen. Ook mijn collega, zanger Bouke, heeft honderdvijftig beren geschonken."

Raymonds werd 42 jaar geleden geboren als Jack. Deze naam kan hij zich tot op de dag van vandaag echter niet herinneren. Elf jaar geleden bleek hij te lijden aan geheugenverlies nadat hij werd gezocht en gevonden door het televisieprogramma Vermist. Dit is de reden dat de zanger ook niets meer weet over zijn tijd als kind en geen antwoord kan geven op de vraag of hij vroeger veel met knuffels heeft gespeeld. "Mijn hondje is mijn allerliefste knuffelbeer en als ik naar hem kijk kan ik mij indenken dat ik als kind vast veel van knuffelberen heb gehouden."

De zangcarrière van de volkszanger startte pas drie jaar geleden. Hij boekte een bescheiden succesje met zijn single 'Ik heb een knalrooie rubberboot'. Maar heeft intussen via zijn Hyves-pagina al bijna 1500 vaste fans. Onlangs verscheen niet alleen zijn nieuwe single 'Sneeuwblind', maar kreeg hij ook de sleutels van zijn eigen touringcar met zijn beeltenis erop.

Naast Roy Raymonds verzorgen ook De Veerkampjes, Havenzanger Willem Mulder en Cooldown Café-zanger Rob Ronalds een gastoptreden tijdens het Knuffelconcert.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden