KNSB wil komst schaatsbaan Rotterdam redden

De schaatsbond KNSB gaat proberen besprekingen tussen de gemeente en ondernemer Michael van de Kuit vlot te trekken over een investering van ongeveer 15 miljoen euro, die hij wil doen in een overdekte schaatsbaan op Rotterdam-Zuid.

Van de Kuit had zich teruggetrokken omdat hij naar zijn zin te lange procedures moest doorlopen en VVD-wethouder Antoinette Laan (Sport) daarin geen uitweg vond.

De KNSB zegt bij monde van directeur Paul Sanders dat het 'verdomd jammer' zou zijn als deze investeerder definitief afhaakt', zeker op Rotterdam-Zuid'. Rijk en gemeente hebben enige tijd geleden afgesproken om het gebied weer leefbaarder te maken door er flink in te gaan investeren en laten investeren. Verschillende partijen waren dan ook niet blij, bevestigen bronnen, dat de wethouder de schaatsbaan zou hebben laten lopen.

Volgens de woordvoerster Van Laan stelde de ondernemer onmogelijke eisen: 'Hij wilde niet de benodigde procedures doorlopen.' Van de Kuit bevestigt dat hij geen zin heeft in een 'tijdrovende procedures'. 'Ik weet dat ik morgen een schaatsbaan wil en volgende week ook nog wel, maar of ik daar over vier jaar nog mee bezig wil zijn, weet ik niet.'

Hij zegt te begrijpen dat inspraakprocedures noodzakelijk zijn, maar vier jaar vindt hij te lang. 'Als het tussen nu en 24 maanden kan, ben ik van de partij.' De ondernemer was te kennen gegeven dat de procedures wel eens vier jaar kunnen duren.

De KNSB wil nu een gesprek tussen de gemeente en Kuit organiseren en daarbij in tweede instantie ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb betrekken. 'Om maar te laten zien dat de gemeente serieus is geïnteresseerd', aldus Sanders, die stelt dat er een tekort aan schaatsijs is in West-Nederland.

Sanders ziet wel kansen om Van de Kuit binnenboord te houden. 'Als de gemeente de grond beschikbaar stelt en kan zorgen dat de procedures al zijn uitgewerkt, kan dat een versnelling met zich brengen. Dan hoef je Van de Kuit niet te belasten met wijzigingen van onder meer het bestemmingsplan en vergunningaanvraag.'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden