Kluun wil aan de slag bij Opzij

(Novum) - Kluun wil hoofdredacteur worden van het feministische maandblad Opzij nu Cisca Dresselhuys met pensioen gaat. Dat laat de auteur weten in een open sollicitatiebrief, die hij op zijn website plaatste.

Eerder deze week bepaalde de Commissie Gelijke Behandeling dat het tijdschrift, waarvan de voltallige redactie uit vrouwen bestaat, mannen niet mag weigeren als redactielid. Dat gebeurde na een klacht van het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. De commissie is er niet van overtuigd dat alleen vrouwen feminist kunnen zijn.

De 43-jarige schrijver, die bekend is van de bestsellers 'Komt een vrouw bij de dokter' en 'De weduwnaar', denkt dat hij een grote kans maakt op de functie. "Ik ben geboren in 1964 en heb alles meegemaakt", vertelt hij. "De ondergang en opkomst van de bh. De bossen oksel- en schaamhaar en de daarop volgende ontbossing. En ik ben al die tijd voor de pil geweest, al toen mijn eerste vriendinnetje 16 was."

Bovendien heeft de schrijver 'vrouwen in zijn genen'. "Ik heb drie mooie dochters geproduceerd", vertelt hij. "Daarbij lig ik uitstekend bij vrouwen. Ik snurk niet, ik trek de dekens niet van ze af, ik zeur niet na de seks en ik stink niet uit mijn mond. En, het allerbelangrijkst misschien wel: ik begrijp vrouwen. Ik begrijp waarom ze soms woedend op me zijn, waarom ze me niet vertrouwen, waarom ze me een 'male chauvinist' noemen."

Kluun, die eigenlijk Raymond van de Klundert heet, stroomt over van de ideeën. Zo hoopt hij dat Hugo Borst, Heleen van Royen en Jan Mulder als columnist aan de slag willen en is hij van plan om alleen maar fotoreportages te maken van vrouwen die geen bh dragen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden