Klopjacht op verdachte van kindermoord in Duitsland

VAN ONZE REDACTIE BUITENLAND

Het Duitse Herne is in de greep van een brute kindermoord. De autoriteiten in de plaats ten noordwesten van Dortmund hebben de inwoners gevraagd hun kinderen niet op straat of in de speeltuin te laten spelen. De scholen zijn open, maar sommige ouders hebben besloten hun kinderen thuis te houden.

Aanleiding voor de onrust is de moord op de negenjarige Jaden. Hij werd maandagavond vermoedelijk door zijn buurjongen, de negentienjarige Marcel H., om het leven gebracht met een mes. De dader is voortvluchtig. Volgens Duitse media was de jongeman in zichzelf gekeerd, had hij geen werk, ging hij niet naar school en speelde zijn sociale leven zich af op internet.

De politie kwam H. op het spoor nadat iemand foto's van de moord had gezien op een internetforum. De politie in Bochum zei dat de dader via datzelfde forum ook opschepte over een tweede moord die hij gepleegd zou hebben. Hij had het over een vrouw van 120 kilo 'die meer verzet bood dan het kind', maar een slachtoffer is niet gevonden. De politie is inmiddels een klopjacht begonnen in de provincie Noordrijn-Westfalen en waarschuwt dat de verdachte gewapend is.

Voor de woning van het negenjarige slachtoffer zijn kaarsen, bloemen en knuffels neergelegd en op de school van Jaden zijn psychologen aanwezig die met de kinderen over het drama praten. De gemeente beklemtoonde gisteren dat er geen reden tot paniek is.

De politie is bang dat de inwoners van Herne voor eigen rechter willen gaan spelen. Dinsdagavond deed de politie een inval in het plaatselijke clubhuis van de motorclub Bandidos. Dat was volgens de website van de Westdeutsche Allgemeine Zeitung omdat er aanwijzingen waren dat leden van de motorclub acties beraamden naar aanleiding van de kindermoord.

De politie zette gisteren een middelbare school af op vijftien kilometer van Herne. Een voorbijganger zou H. hebben gezien in de buurt van de school. De leerlingen moesten in het klaslokaal blijven. Het bleek uiteindelijk loos alarm.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden