kleinkunst Hommages aan zangers en liedjesschrijvers

Het lied maakt volop deel uit van het komende cabaret- en kleinkunstseizoen. Zo zingt Jenny Arean met onder meer Maaike Widdershoven en Tony Neef in 'Vroeger of later: liedjes van Robert Long'. Een andere, recent overleden kleinkunstdiva wordt geëerd door Anne van Rijn, de helft van Dames voor na Vieren. In 'Conny Who?' zingt Van Rijn de pareltjes van Conny Stuart en geeft daarnaast door eigen liedjes en teksten - geïnspireerd op Stuart en haar hofschrijfster Annie M.G. Schmidt - een beeld van een jonge artieste anno nu.

Zangers Paul de Munnik en Maarten van Roozendaal, zelf ook geen onverdienstelijke liedjesschrijvers, brengen een hommage aan een aantal dode zangers in 'Heimwee naar de Hemel'. Onder het mom 'omdat zij het niet kunnen doen en wij het niet kunnen laten' komen theaterliederen van onder andere Ramses Shaffy, Frans Halsema, Cornelis Vreeswijk en Bram Vermeulen voorbij. Later in het seizoen is Paul de Munnik trouwens weer te zien in een cabaretvoorstelling met zijn trouwe vriend Thomas Acda, getiteld ''t Heerst'. Maarten van Roozendaal is dan te zien met 'De gemene deler'.

Twee andere mannen vormden jarenlang een duo en zijn allebei solo op pad. Diederik van Vleuten speelt de reprise van zijn bejubelde voorstelling 'Daar werd wat groots verricht' - ook genomineerd voor de Poelifinario - en Erik van Muiswinkel waagt zich aan zijn eerste 'grote solo-show', getiteld '4-8-'61'. Daarin onderzoekt hij in sketches, imitaties conferences en poëzie, de verschillen en overeenkomsten tussen hem en de Amerikaanse president Barack Obama, allebei geboren op precies dezelfde dag.

Komend seizoen ook weer helemaal terug op het podium: Herman van Veen én Theo Maassen met zijn voorstelling 'Met alle respect'. Als laatste een tip voor een aanstormend talent dat prachtige liedjes schrijft en zingt: Carolien Borgers. Eerst te zien met de reprise van 'Makkelijk praten' en begin volgend jaar met 'U bevindt zich hier'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden