Kirsten Gleis begeleidster volleybalsters

ZEIST (ANP) - Kirsten Gleis is door de Stichting Top Volleybal Nederland (TVN) met onmiddellijke ingang aangesteld als teambegeleidster van de Nederlandse vrouwenvolleybalploeg. De 28-jarige oud-international moet tevens als vertrouwenspersoon van de speelsters functioneren.

De benoeming van Gleis is een gevolg van harde kritiek de afgelopen weken op bondscoach Bert Goedkoop. Hem werd onder meer gebrek aan communicatie met de speelsters verweten. Clubtrainers Brunninkhuis (AMVJ) en Krijnsen (VVC) stelden ook het strenge regime van Goedkoop aan de kaak, waarbij sommige speelsters eetproblemen zouden hebben gekregen. Ook namen critici het Goedkoop kwalijk dat hij een relatie had aangeknoopt met een lid van de selectie. “Kwade roddel”, noemde de trainer dat.

Het bestuur van TVN zag geen aanleiding om het contract met Goedkoop te verbreken. Wel besloot men - in overleg met de coach - over te gaan tot de aanstelling van een vrouwelijke vertrouwenspersoon.

Gleis, ook oud-manager van het vrouwenteam, begint haar werkzaamheden dit weekeinde al met het voeren van gesprekken met speelsters en begeleiders van de selectie. Ze is rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan directie en bestuur van TVN.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden