kind

Op drie woensdagmiddagen in de zomervakantie leren kinderen alles over archeologie in Museum Opsterlân, waar rondom de tentoonstelling ’Het Koningsdiep: Een beekdal vol scherven’ vele activiteiten zijn georganiseerd.

21 juli, 4 en 18 augustus van 13.30 tot 16 uur, Museum Opsterlân, Hoofdstraat 59 in Gorredijk. Informatie: tel. 0513 - 462 930 en www.museumopsterland.nl

In Salland is een spannende fietsroute uitgezet, die je met je ouders kunt fietsen. ’De Heks van Lettele’ voert door het coulisselandschap. De kinderen krijgen aan het begin een heksenpaspoort en kunnen onderweg stempels halen. De route van 27 kilometer kan voor kinderen worden ingekort tot 8 kilometer.

Beginpunt café-restaurant De Koerkamp of firma Roesink, Bathmenseweg 18 en 22. Meer informatie: www.deheksvanlettele.nl

Paleis Het Loo vraagt kinderen op dinsdag verkleed te komen naar de ’Prinsen- en Prinsessendag’. Ze worden geschminkt en gaan op de foto. Vervolgens is er een speurtocht en in de tuin speelt het poppentheater een vrolijke voorstelling.

Dinsdag 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus, Paleis Het Loo Apeldoorn, ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg.

Zeven dagen in de week wordt er gebakken in het Bakkermuseum, hetzij door de bakker zelf, hetzij door jongens en meiden die de handen uit de mouwen willen steken. Gevulde koeken leren maken, smullen van verse koffiebroodjes en demonstraties rondom de takkenbosoven.

T/m 5 september, van di t/m za 11-16 uur, zo en ma 14-16. Bakkersmuseum, Kerkhofstraat 13 Hattem, tel. 038 – 4441715. Meer informatie: www.bakkerijmuseum.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden