kind

Hoe maak je de geschiedenis leuk en begrijpelijk? Met deze vraag in het achterhoofd vertellen de makers van ’House of Wonders’ de rijke geschiedenis van Limburg aan de hand van fascinerende rariteiten en kleine persoonlijke verhalen in de Hoofdwacht op het Vrijthof. ’House of Wonders’ is geïnspireerd door 19de-eeuwse rariteitenkabinetten en kermisattracties.

t/m 2 januari, House of Wonders, Hoofdwacht op het Vrijthof in Maastricht.

Maandag is het Dierendag. Heb jij thuis een hond, kat, paard, cavia, konijn of ander huisdier? Kom dan speelvoer maken voor je eigen huisdier. Ook kun je een training met politiehonden bijwonen. Maar liefst acht honden zullen op spectaculaire wijze laten zien wat ze kunnen.

3 oktober, speelvoer maken om 13 uur. Hondentraining vanaf 11.30 uur, locatie Es. Dierenpark Emmen, Hoofdstraat 18 in Emmen. Meer informatie: tel. 0591 - 850850 en www.dierenpark-emmen.nl

Op een dag komt de kleine mol boven de grond om te kijken of de zon al op is. En dan gebeurt het. Het is rond en bruin, en het ziet eruit als een worst. En het ergste is: het komt precies op zijn kop terecht. Een vrolijke slapstickvoorstelling vol dieren en dierenpoep, gebaseerd op het bekende prentenboek ’Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

2 oktober, 14 en 15.30 uur. OB Lemmer, A. Koopmanstraat 7 in Lemmer. Meer informatie: tel. 0514 - 561474 en www.bibliotheeklemmer.nl

Nachtverhaal is een magisch-realistisch sprookje vol grappige en vreemde figuren, spannende wendingen en een heerlijk romantisch slot. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Paul Biegel. Na de premièrevoorstellingen in Zwolle is deze voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar in het hele land te zien.

2 en 3 oktober, Odeon De Spiegel Theaters, Blijmarkt 25 in Zwolle. Meer informatie: www.odeondespiegel.nl

Jan en Lola wonen samen. Ze spelen met elkaar en zorgen voor elkaar. Langzaam worden ze oud, maar Jan en Lola blijven verliefd. 56 jaar wonen ze samen. Op een dag valt Jan om. Zijn hart staat stil. Hoe gaat Lola verder in het leven? De site www.leasekat.nl geeft een onverwachte draai aan het leven van de 80-jarige Lola. Vanaf 6 jaar.

2 oktober, 16 uur. Jeugdtheater De Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1 in Amsterdam. Info: 020 - 6245123 en krakeling.cramgo.net

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden