kind

Het is voorjaar dus zijn er weer lammetjes te bekijken, maar ook zijn er kalfjes geboren. Alle dieren zijn te bezichtigen op de boerderij van Familie Kuijer in Soest. Er zijn ruim zestig lammetjes van twee weken oud om te aaien en te knuffelen en alle dieren zijn Q-koortsvrij. Bezichtiging koeienstal en melkrobot staat op het programma, net als een huifkartocht en klavertjes 4 zoeken.

11 april van 11 tot 16 uur, Boerderij Familie Kuijer, A.P.Hilhorstweg 5, Soest. www.lammetjeskijken.nl

Met zo min mogelijk woord en zoveel mogelijk muziek vertellen Erik de Geus en Chris Oelmeijer het verhaal van het huis en zijn bewoners: PiaNo, Trompet, Gibson, de elektrische gitaar en Gigi, zijn geliefde, de Spaanse gitaar. Een levendige kennismaking met muziek en muziekinstrumenten voor de kleinsten vanaf 4 jaar.

14 april, Cultureel Centrum Het Trefpunt, Herenweg 80, Warmond. Tel. 071 341 79 00. www.huisvangeluid.nl

Het Scriptorium en het JuniorLab op de Schop zijn beide dagen van het Museumweekend voor kinderen geopend. Als echte onderzoekers maken ze kennis met de Middeleeuwen en gaan ze als archeoloog aan de slag. Voor de allerkleinsten is er een speciale workshop.

10 en 11 april, Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 te Nijmegen. Tel 024 360 88 05. www.museumhetvalkhof.nl

Het Klokhuis is jarig en viert dat met een roadshow. De presentator laat zien hoe je een Klokhuis maakt . Alle bekende types, zoals Beckie en Malika, Petronella, Said en Jonathan, Bill en Will en Yvette de Vriesch, komen voorbij.

11 april, 15 uur, Muziekcentrum Enschede, Noorderhagen 27. www.klokhuis.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden