kind

Nacht in het poppenhuis
Illustrator Thé Tjong-Khing en schrijfster Anna Woltz maakten een spannend kinderkunstboek bij de tentoonstelling XXSmall, over poppenhuizen. Het speelt zich af in het 18de-eeuwse kabinet poppenhuis van het Haags Gemeentemuseum (GEM). In de kindermuseumzaal zijn de originele tekeningen te zien.

t/m 5 februari 2012, Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Informatie: www.gemeentemuseum.nl

Sint Nicolaas Leeft!
Muziektheater Hollands Diep maakte samen met de Laurenscantorij een feestelijke muziektheatervoorstelling over Sinterklaas, gecomponeerd door Evrim Demirel en Benjamin Britten. Het verhaal begint eeuwen terug aan de kust van het huidige Turkije.

11 en 12 november, 19.30 uur. Wilhelminakerk, Blekersdijk 41, Dordrecht. Meer informatie: tel. 078 - 6397979 en www.muziektheaterhollandsdiep.nl

Met nachtwachter mee
Samen met de nachtwachter ontdek je de geheimen van het donker wordende bos. Spits je oren, gebruik je handen en zet je neus op scherp. Zie jij de nachtdieren, zoals de bosuil? Alleen de lantaarn van de nachtwachter licht je af en toe bij. Vanaf 6 jaar.

12 november, 19.00 tot 21.00 uur. Start: Bezoekerscentrum Oisterwijk, Van Tienhovenlaan 5. Informatie: tel. 013 - 5231800 en www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Sint's schatkamer
Een schaalmodel van Pakjesboot 12, de mijter die Sinterklaas van 1965 tot 1985 op de televisie droeg en tekeningen van het sinterklaasfeest. De meest bijzondere bezittingen van Sinterklaas zijn door Archiefpiet samengebracht. Kom een kijkje nemen in de schatkamer van Sinterklaas.

t/m 5 december. Huis Van Gijn, Nieuwe Haven 29, Dordrecht. Meer informatie: 078 - 6398200 en www.huisvangijn.nl

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden