kind

Winterspelen
Heb je ooit Twister gespeeld in het museum? Ben je goed in het ontwijken van virtuele sneeuwballen? Zeven studenten van ArtEZ bedachten de winterspelen, waarmee kinderen en hun ouders op een frisse manier naar kunst leren kijken. Vanaf vijf jaar.

25 en 26 februari, 11.00 tot 15.00 uur. Kröller Müllermuseum, Houtkampweg 6, Otterlo. Meer informatie: www.kmm.nl

Nestkastjes maken
Het wordt lente. Ben je tussen de acht en twaalf jaar? Zet dan zelf een nestkastje in elkaar. De bouwpakketten liggen al klaar.

25 februari t/m 4 maart, 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, Sint Jansklooster. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/agenda

Snake preview
Vanaf april is de tentoonstelling 'Goddelijk en Griezelig' in het Afrika Museum te zien, maar jij kunt er nu alvast een kijkje nemen. Na de 'snake preview' mag je zelf een kleurrijke slang maken.

t/m 4 maart, 12.00 tot 16.30 uur. Afrika Museum, Postweg 1, Berg en Dal. Meer informatie: www.afrikamuseum.nl

Vloek van Veenhuizen
In het Gevangenismuseum zijn mysterieuze stemmen te horen. Een verliefde jongen zit opgesloten in een verborgen cel. Ontdek hoe Gaius van Veenhuizen kan worden herenigd met zijn geliefde Marieke. Vanaf zeven jaar.

Onderdeel van de vaste expositie. Nationaal Gevangenismuseum, Oude Gracht 1, Veenhuizen. Meer informatie: www.vloekvanveenhuizen.nl

It geheim De Friese familievoorstelling 'It geheim fan 'e Kânselier' van Tryater gaat over Keimpe, die op zoek is naar zijn vader. Onderweg ontdekt Keimpe de waarheid over kanselier Pondereus, die niet zo aardig is als hij altijd dacht. Vanaf acht jaar.
25 februari, 19.30 uur, De Lawei, Drachten; 2 maart, 19.00 uur. MFC Het Spectrum, Burdaard. Meer informatie: www.tryater.nl

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden