kind

Zondag wordt er een leuke en spannende poppenkastvoorstelling gegeven in Natura Docet met de titel: ’Jan Klaassen en de verdwenen Rosa Tomentiosa’. Poppentheater De Kiekkast uit Enschede heeft voor de Open Tuinenzondag een verhaal geschreven voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. In de tuin van Natura Docet staat een bijzondere bloem, uniek in Nederland, de ’Rosa Tomentiosa’. De burgemeester is gevraagd om met de plant op de foto te gaan voor de krant, maar dan is de plant opeens verdwenen.

4 juli, 14 en 15.30 uur. Natura Docet, Oldenzaalsestraat 39 in Denekamp. Meer informatie: tel. 0541 - 35 13 25 en www.naturadocet.nl

Een tipi in de tuin van het museum! Binnenin de tent kunnen kinderen van alles te weten komen over het nomadenbestaan van de indianen. In het museum kunnen ze een leuke speurtocht halen en iedereen krijgt een Indianenverrassing. De allerkleinsten kunnen met een kleuterspeurroute of een leuke kleurplaat aan de slag. Op woensdag is de toegang tot het museum voor iedereen gratis.

Vanaf 7 juli, Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 in Leiden. Info: tel. 071 - 5168 800 en www.volkenkunde.nl

Oog in oog met Michiel de Ruyter. Dat kan in het muZEEum in Vlissingen. Peter van Beek kruipt in de huid van de bekende zeeheld en neemt je met zijn verhalen mee op een reis door de tijd. Van Beek heeft inmiddels zeven jeugdboeken op zijn naam staan waaronder ’Mail uit Barbarije’ over Michiel de Ruyter. Hij komt verkleed als zeventiende-eeuwer.

7 en 11 juli, muZEEum, Nieuwendijk in Vlissingen. Meer informatie: tel. 0118 - 412 498 en www.muzeeum.nl.

Aviodrome viert het begin van de zomervakantie met een groots James Bond Weekend. Kinderen kunnen een speurtocht doen die een echte 007-agent van ze maakt, om daarna uit een Boeing 747 te springen met behulp van een kabelbaan. Ook zijn er stuntmanoefeningen en vechtsportdemonstraties, inclusief James Bond tentoonstelling. Ook kun je een rondvlucht boeken in een James Bond vliegtuig, de Douglas DC-3.

3 en 4 juli, Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Meer informatie en reservering: tel. 0320 - 289 858 en www.aviodrome.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden