kinderen

Thomas
Thomas de Stoomlocomotief komt weer naar Het Spoorwegmuseum. De echte Thomas komt over uit Engeland en zal op stoom worden gebracht. Ontmoet ook zijn vrienden Henry en Emily en de Dikke Controleur. Je kunt er vier dagen lang kijken, knutselen en spelen.

2 t/m 5 juni, Spoorwegmuseum, Maliebaanstation in Utrecht. Meer informatie: www.spoorwegmuseum.nl

Merelmest
Joep de Merel, Miep de Muis en Bep de Tuinhommel gaan bij elkaar logeren. De logeerpartijen leveren heel wat situaties op die de dieren nog niet kennen. Zo leren Joep en Bep wat miezemuizen is, vertelt Joep van alle kleuren merelmest en wordt bij Bep thuis hommelpap gegeten.

29 mei t/m 8 januari 2012. Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121. Meer informatie: www.natuurmuseum.nl en tel. 024-3297070

Superjachten
Het zijn geen gewone boten, maar drijvende paleizen van soms wel 75 meter. Het exclusieve domeien van de rijken der aarde. Altijd al willen weten hoe die jachten er nu van binnen uit zien? Welke technische snufjes er aan boord zijn? Wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een superjacht? Het is te zien in de tentoonstelling Drijvend Vermogen.

t/m 18 maart 2012, Muzeeum, Nieuwendijk 11 in Vlissingen. Meer informatie: tel. 0118 - 41 24 98 en www.muzeeum.nl

Aardbeien plukken
Het is weer zo ver. De aardbeien op het veld zijn rijp. De maanden mei, juni, en juli zijn echte oogstmaanden. Gezellig zomerkoninkjes plukken met het hele gezin in het aardbeienveld. De tijd tussen plukken en eten is nog nooit zo kort geweest. Natuurlijk mogen ze ook mee naar huis worden genomen. Ook kun je alles leren over de aardbei in het aardbeimuseum.

Vanaf 1 juni, dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Het Aardbeienland, Kreuzelweg 3 in Horst. Meer informatie: tel. 077 - 3970216 en www.aardbeienland.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden