kinderen

Bezoek een heel bijzonder Spookhuis. Het Gebouw op De Vrijstaat in Utrecht is veranderd in een griezelig huis vol verborgen ruimtes. Je dwaalt door verlaten tuinen, donkere slaapkamers en een uitgestorven eetzaal. Speurend tussen de bizarre voorwerpen ga je op zoek naar het verhaal.

t/m 3 december op elke woensdag, zaterdag en zondag. Het Gebouw, Hoge Weide 3 in Utrecht. Meer informatie en reserveringen info@viavinex.nl of bezoek www.devrijstaat.nl.

Een echt Sinterklaasmuseum waar kinderen marsepein kunnen maken, taaitaai versieren en een echt Pietendiploma halen. In het Historisch Museum Rotterdam vind je de werkkamer voor Sinterklaas, het Pietenverblijf en de stal van Amerigo. Hier oefenen de Zwarte Pieten hun taken: cadeautjes inpakken, gedichten maken, daklopen en op deuren bonzen.

7 november t/m 5 december, Historisch Museum Rotterdam, Voorhaven 12, Rotterdam – Delfshaven. Meer info: www.hmr.rotterdam.nl

Tijdens de Six-presentatie draait de familierondleiding rond Rembrandt. Hij is de beroemdste schilder van de Gouden Eeuw, maar waarom eigenlijk? In de rondleiding leer je Rembrandt en zijn familie kennen. Er wordt gekeken naar zijn schilderstijl, hoe hij speelde met licht en hoe hij van iedere opdracht iets bijzonders wist te maken. Na deze rondleiding ben je een echte Rembrandtkenner!

t/m 29 november, elke zondag van 10.30 en 12.00 uur, Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam. Meer informatie: www.rijksmuseum.nl

Ontdek of je Vikingbloed hebt. Kinderen ontmoeten Sigi de Stoutmoedige en betreden zijn 12 meter lange Vikingschip tijdens de nieuwe tentoonstelling ’Vikingen in de Kempen’. Als je zeven spannende proeven doorstaat, heb je een Vikingdiploma verdiend. Met proeven als runenschrift ontdekken en vikingkoek bakken.

7 november t/m 31 maart 2011, Historisch Museum in Eindhoven, Boutenslaan 161b. Meer informatie: www.homeindhoven.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden