Kinderen maken kennis met ongekende beroepen

22.50 uur, Nederland 2

Les krijgen van een sterrenkundige, een kunstenaar of een echte prinses? Dat kan op de Weekendschool. Drie jaar lang, iedere zondag, gaan kinderen uit achterstandswijken naar de IMC Weekendschool. Niet om beter te leren lezen of schrijven, maar om hun horizon te verbreden. Ze krijgen les van vakmensen die iets vertellen over hun beroep. Dit particuliere initiatief ontstond tien jaar geleden in Amsterdam Zuid-Oost en is inmiddels op negen plaatsen in Nederland een succes.

Heleen Terwijn, oprichter/directeur van de IMC Weekendschool: ,,Kinderen krijgen vaak te horen: ’je moet goed je best doen voor later.’ Maar niemand laat zien wat er later dan is. Dat is een makke van ons onderwijssysteem.”

De wereld van de kinderen wordt groter omdat ze kennismaken met beroepen die ze in hun omgeving niet vaak tegenkomen. Filmer Suzanne Raes: „Volwassenen die het maatschappelijk gemaakt hebben ontmoeten kinderen die op het eerste gezicht weinig kansen hebben. Zij zouden elkaar anders nooit zijn tegengekomen.”

Onder de gefilmde gastdocenten Prinses Maxima, sterrenkundige Rohied Mokiem, wethouder Adri Duivesteijn en strafpleiter Peter Plasman.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden