Kind loopt met gevonden handgranaat school binnen

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Een leerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek is dinsdag na de lunchpauze de school ingelopen met een granaat in zijn hand. Het kind had de handgranaat, een niet-ontploft projectiel uit de Tweede Wereldoorlog, gevonden in het park achter de school en wilde het explosief aan de directeur laten zien.

De directeur handelde adequaat volgens burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, waar Oosterbeek bij hoort. Hij bracht het explosief voorzichtig naar buiten en belde meteen de politie, die de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) inschakelde. De handgranaat is in een diepe kuil tot ontploffing gebracht.

In Oosterbeek is tijdens de Tweede Wereldoorlog en met name tijdens de Slag om Arnhem hevig gevochten. Er ligt nog veel oorlogstuig in de bodem en er duiken regelmatig niet-ontplofte bommen en granaten op.

De gemeente wint de komende dagen advies in of het nodig is om het park door een gespecialiseerd bedrijf te laten onderzoeken op explosieven. Totdat daar duidelijkheid over is, is het gebied afgesloten volgens de burgemeester.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden