Kies het beste spirituele boek van 2012

null Beeld

Tijdens de Maand van de spiritualiteit wordt, op 26 januari volgend jaar, het beste spirituele boek van 2012 bekendgemaakt. Een vakjury heeft tien titels geselecteerd.

Redactie

De jury bestaat uit Susan Smit (Happinez), Leo van de Wetering (boekhandel Donner Selexyz in Rotterdam) en voorzitter Monic Slingerland (religie & filosofie-redacteur van Trouw). Vanaf vandaag kan het publiek een stem uitbrengen. Uit de keuze van het publiek rolt een top-3. De jury zal daaruit het beste boek kiezen.

Stemmen kan via www.maandvandespiritualiteit.nl.

Susan Cain
Stil
De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen. Diepgaande inventarisatie van ingetogenheid, een eigenschap die tegenwoordig bijna samenvalt met het buiten de boot vallen. Boek met een prettig onmodieuze boodschap. Cain laat zien dat het in jezelf gekeerd zijn, juist waardevol is.

null Beeld

Tijn Touber
Het geheim van genialiteit
Happinez-columnist Tijn Touber, die stiltemeditaties organiseert in Amsterdam, vertelt hoe u een geïnspireerd en productief kunt leiden. Hoe krijgt u geniale invallen? Welke stappen te zetten? Op zoek naar het genie in uzelf.

null Beeld

Guus Kuijer
De bijbel voor ongelovigen - Het begin Genesis
Hervertelling - vanuit totaal ander perspectief - van de eerste verhalen uit de bijbel, die opvalt door de literaire stijl. De kinderboekenschrijver gaat middenin het Bijbelse scheppingsverhaal staan er vertelt wat hij ziet en beleeft.

null Beeld

Patricia Blok
Ode aan de vrouw
Interviews met vrouwen, gerangschikt naar leeftijd. Blok laat zien dat elk levensseizoen voor vrouwen een eigen waarde heeft. Rolmodellen, van kaft tot kaft. Niet het meest diepgravende boek, wel houdt het een spiegel voor. Oudere vrouwen kunnen daar zonder gezichtsverlies in kijken.

null Beeld

Sanne Bloemink
Happy Me
Verslag van een zoektocht naar geluk in New York. Vele spirituele cursussen, boeken, en acupunctuursessies verder is de schrijfster het mantra dat ze 'op zoek moet naar zichzelf' meer dan moe. Licht van toon, maar met stevige kritiek op wat de schrijfster noemt 'de moderne geluksindustrie'.

null Beeld

David Dillard-Wright
Meditatie voor multitaskers
Serieus boek om in een volle wereld broodnodige leegte te scheppen. Dillard-Wright onderscheidt zich van andere boeken die rust beloven, door tegendraadse aanpak en eigen toon. Geen vrijblijvende adviezen, maar toegepaste spiritualiteit voor wie zichzelf dreigt te verliezen in de drukte.

undefined

null Beeld

Frédéric Lenoir
Handleiding voor een evenwichtige geest en een kalm gemoed
De Franse filosoof Lenoir gaat voor levenslessen te rade bij meesters uit verschillende religieuze en filosofische tradities. Hij zoekt praktische toepassing bij de woorden van Aristoteles, Boeddha, Jezus, Spinoza, Confucius.

null Beeld

Thich Nhat Hanh
Proef
Eten volgens de inzichten van de bekende Vietnamese zenmeester. Samen met voedingsdeskundige Lilian Cheung, docente aan Harvard, wil Nhat Hanh u minder laten eten en meer aan het bewegen krijgen. Ook aan het milieu wordt gedacht.

null Beeld

William Bloom
De kracht van moderne spiritualiteit
Verwondering en energie van het leven. Niet materieel succes en status moeten onze drijfveren zijn, maar compassie en bewustzijn - universele waarden. De schrijver probeert die verheven begrippen om te zetten in een gids voor het leven van alledag. Voor volgelingen van alle godsdiensten.

null Beeld

Deepak Chopra
Spirituele oplossingen
Hollywoodgoeroe Deepak Chopra beantwoordt in zijn 63ste boek brieven van zijn volgelingen en lezers. Over alle denkbare kwesties: slapeloosheid, homoseksualiteit, opvoeding. Het leest als een soort catechismus voor zwevers. Ook introduceert de schrijver een systeem van drie bewustzijnsniveaus.

null Beeld

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden