Kies het beste spirituele boek van 2012

De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen. Diepgaande inventarisatie van ingetogenheid, een eigenschap die tegenwoordig bijna samenvalt met het buiten de boot vallen. Boek met een prettig onmodieuze boodschap. Cain laat zien dat het in jezelf gekeerd zijn, juist waardevol is.

Susan Cain

Stil

Tijdens de Maand van de spiritualiteit wordt, op 26 januari volgend jaar, het beste spirituele boek van 2012 bekendgemaakt. Een vakjury heeft tien titels geselecteerd. De jury bestaat uit Susan Smit (Happinez), Leo van de Wetering (boekhandel Donner Selexyz in Rotterdam) en voorzitter Monic Slingerland (religie & filosofie-redacteur van Trouw). Vanaf vandaag kan het publiek een stem uitbrengen. Uit de keuze van het publiek rolt een top-3. De jury zal daaruit het beste boek kiezen.

Stemmen kan via www.trouw.nl of direct via www.maandvandespiritualiteit.nl.

Tijn Touber

Het geheim van genialiteit

Happinez-columnist Tijn Touber, die stiltemeditaties organiseert in Amsterdam, vertelt hoe u een geïnspireerd en productief kunt leiden. Hoe krijgt u geniale invallen? Welke stappen te zetten? Op zoek naar het genie in uzelf.

Guus Kuijer

De bijbel voor ongelovigen - Het begin Genesis

Hervertelling - vanuit totaal ander perspectief - van de eerste verhalen uit de bijbel, die opvalt door de literaire stijl. De kinderboekenschrijver gaat middenin het Bijbelse scheppingsverhaal staan er vertelt wat hij ziet en beleeft.

Interviews met vrouwen, gerangschikt naar leeftijd. Blok laat zien dat elk levensseizoen voor vrouwen een eigen waarde heeft. Rolmodellen, van kaft tot kaft. Niet het meest diepgravende boek, wel houdt het een spiegel voor. Oudere vrouwen kunnen daar zonder gezichtsverlies in kijken.

Patricia Blok

Ode aan de vrouw

Verslag van een zoektocht naar geluk in New York. Vele spirituele cursussen, boeken, en acupunctuursessies verder is de schrijfster het mantra dat ze 'op zoek moet naar zichzelf' meer dan moe. Licht van toon, maar met stevige kritiek op wat de schrijfster noemt 'de moderne geluksindustrie'.

Sanne Bloemink

Happy Me

David Dillard-Wright

Meditatie voor multitaskers

Serieus boek om in een volle wereld broodnodige leegte te scheppen. Dillard-Wright onderscheidt zich van andere boeken die rust beloven, door tegendraadse aanpak en eigen toon. Geen vrijblijvende adviezen, maar toegepaste spiritualiteit voor wie zichzelf dreigt te verliezen in de drukte.

De Franse filosoof Lenoir gaat voor levenslessen te rade bij meesters uit verschillende religieuze en filosofische tradities. Hij zoekt praktische toepassing bij de woorden van Aristoteles, Boeddha, Jezus, Spinoza, Confucius.

Frédéric Lenoir,

Handleiding voor een evenwichtige geest en een kalm gemoed

Eten volgens de inzichten van de bekende Vietnamese zenmeester. Samen met voedingsdeskundige Lilian Cheung, docente aan Harvard, wil Nhat Hanh u minder laten eten en meer aan het bewegen krijgen. Ook aan het milieu wordt gedacht.

Thich Nhat Hanh

Proef

William Bloom

De kracht van moderne spiritualiteit

Verwondering en energie van het leven. Niet materieel succes en status moeten onze drijfveren zijn, maar compassie en bewustzijn - universele waarden. De schrijver probeert die verheven begrippen om te zetten in een gids voor het leven van alledag. Voor volgelingen van alle godsdiensten.

Deepak Chopra

Spirituele oplossingen

Hollywoodgoeroe Deepak Chopra beantwoordt in zijn 63ste boek brieven van zijn volgelingen en lezers. Over alle denkbare kwesties: slapeloosheid, homoseksualiteit, opvoeding. Het leest als een soort catechismus voor zwevers. Ook introduceert de schrijver een systeem van drie bewustzijnsniveaus.a

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden