kerstgids24woensdag

ACTUALITEITEN

Kersttoespraak koningin Beatrix Koningin Beatrix houdt vandaag, op eerste Kerstdag, haar jaarlijkse kersttoespraak. Vanuit haar woonpaleis Huis ten Bosch staat de Koningin op persoonlijke wijze stil bij Kerstmis en de betekenis die het kerstfeest voor haar heeft.

Op televisie is de kersttoespraak te zien op Nederland 1 en 2 tussen 13.00 - 13.10 uur. Van 16.05 - 16.15 uur wordt de toespraak nogmaals uitgezonden op Nederland 1. De toespraak is ook rechtstreeks te volgen op Radio 1 en via internet: www.nos.nl/koningshuis.

DRAMA

Juliana I, deel 1 en 2 De vierdelige dramaserie ’Juliana’ was in 2006 een groot succes. Daarom herhaalt de EO tijdens de kerstdagen de eerste serie en start ze op 5 januari met een nieuwe reeks.

De eerste serie belicht Juliana in een periode waarin zij haar weg moet vinden tussen het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het zich committeren aan de rol die vooraf volledig was vastgelegd. De serie laat naast haar leven als student, haar ontmoeting en huwelijk met Bernhard zien (13.20 uur, Nederland 1; deel 3 en 4 wordt morgen, 26 december, uitgezonden om 13.15 uur, eveneens op Nederland 1).

CULTUUR

Kerstmatinee 2008 Rechtstreekse uitzending van de traditionele Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest. Dirigent is Mariss Jansons. Solist is de Letse operaster Elina Garanca. Ingeleid door bijpassende ouvertures zingt zij aria’s van onder anderen Mozart en Bizet (15.00 uur, Nederland 2 en Radio 4).

Hoogtepunten top 2000 in concert Vanaf tweede kerstdag barst op radio en tv de top 2000 los. Vandaag, eerste kerstdag, een compilatie van de hoogtepunten van het Top 2000 in concert van de afgelopen jaren (19.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Chalet Chantal Kerstspecial met Chantal Janzen en acht bekende collega’s. Van de partij zijn Jamai Loman, Angela Groothuizen, Mike Boddé, Jelka van Houten, Erik van der Hoff, Cystine Carreon, René van Kooten en Gerard Ekdom als mystery guest. Chalet Chantal ligt op 2100 meter hoogte in het luxueuze Belalp in Zwitserland en staat volledig in het teken van het ultieme kerstgevoel. Zo gaat de groep onder meer kerstshoppen, snowboarden, koken en jodelen. Aan de hand van een aantal bijzondere thema’s maakt Janzen samen met haar collega’s de balans op van het afgelopen jaar en kijken ze over de schutting van 2009 (20.15 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden