Kennis en kunde wegen niet op tegen mythes oudere werkzoekenden

en vrouw bekijkt vacatures bij het UWV. Beeld ANP XTRA
en vrouw bekijkt vacatures bij het UWV.Beeld ANP XTRA

'Een makkie', noemt Peter Stoks de 55-plussers in de kaartenbak van het UWV. De landelijk manager Arbeidsmarktprojecten van de uitkeringsinstantie doelt daarmee op de motivatie, kennis en kunde van oudere werkzoekenden. Toch voelen ouderen dat zij tegen een muur van vooroordelen op lopen als zij reageren op een vacature.

Marco Visser

Vanmorgen bevestigde een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau deze gevoelens van leeftijdsdiscriminatie. Een kwart van de werkzoekende Nederlanders tussen 45 en 54 jaar gaf aan zich gediscrimineerd te voelen bij het vinden van werk. Bij Nederlanders tussen de 55 en 64 jaar loopt dat op naar 37 procent.

De kosten zijn de grootste hindernis om ouderen aan te nemen. Zo zouden ouderen willen vasthouden aan hun vorige, hoge salaris. "Maar ouderen geven juist vaak aan dat zij graag genoegen nemen met minder", zegt Stoks. "Het gaat er bij hen vooral om dat ze werk krijgen."

En al is het salaris hoger, een werkgever krijgt met een oudere werknemer waarde voor zijn geld, stelt Stoks. Zo zijn ouderen sneller ingewerkt en het zijn geen jobhoppers. "Dat kunnen we staven met onze gegevens. Van de geplaatste ouderen, blijft 98 procent op hun plek zitten. Dat zegt iets over de loyaliteit en flexibiliteit van deze groep. Ze willen concessies doen."

Geen jobhopper betekent ook dat een werkgever niet bang hoeft te zijn dat zijn personeel wegloopt na een prijzig cursustraject. Kennis blijft behouden en krijgt de kans te renderen. Bovendien zijn er mobiliteitsbonussen, proefplaatsingen, detacheringconstructies en andere regelingen die inhuren van ouderen goedkoper maken, somt het UWV de voordelen op in een Argumentatiekaart.

Stoks wil nog kwijt dat in het UWV-bestand veel ouderen zitten die als zzp'er aan de slag gaan. "Dat zegt ook iets over hun flexibiliteit. Ze nemen andere functies aan dan ze gewend zijn. Voor ons als UWV zijn 55 plussers dan ook een makkie."

En toch ziet het UWV duidelijk dat werkgevers aarzelingen hebben om 55-plussers in dienst te nemen. De werkloosheid in deze groep stijgt, net als de duur van de werkloosheid. "Het zijn harde vooroordelen die er leven", zegt Stoks. "En allemaal wetenschappelijk te weerleggen. Het zit alleen tussen de oren van werkgevers. We proberen hen op andere gedachten te brengen door bijeenkomsten te organiseren, goede voorbeelden te laten zien en werkgevers aan het woord te laten die wel met 55-plussers werken. Het Dolfinarium is daar een voorbeeld van."

Vorig jaar startte het UWV het Actieplan 55PlusWerkt om in samenwerking met uitzendbureaus meer ouderen aan een baan te helpen. Stoks is er van overtuigd dat het effect heeft. "Selecteer op talent, niet op leeftijd", wil hij de werkgevers in de oren knopen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden