Keizer en nordic walking

Henk Kwakkel

Trots op Nederland

ChristenUnie en homo’s

Keizer en nordic walking

Verontwaardigd was ik bij het lezen van het denigrerende artikel van Bert Keizer, zaterdag, over nordic walking dat hij vergelijkt met spiritualiteit. Na vroeger sportief bezig geweest te zijn met langlaufen heb ik enkele jaren geleden cursussen gevolgd in nordic walking. De stokken zijn op een speciale manier als een handschoentje aan de hand bevestigd waardoor je, als je het goed doet, bij het afzetten een sterke impuls naar voren kan ontwikkelen. Je hele lichaam doet mee en je krijgt dan een veel sneller tempo zonder dat je er moe van wordt. Ik ben nu bejaard en door een ongeval was ik een tijd mijn stabiliteit kwijt. Ik kon alleen nog maar vooruit komen met behulp van deze stokken. Door te blijven oefenen ben ik nu weer mobiel en blijf nog steeds bewegen met nordic walking.

Ik houd het maar op de laatste zin van bovengenoemd artikel van Keizer: „Ik ben hierover erg in de war".

Mw H. v.d. Berg Emmen

Henk Kwakkel

Aan twee leraren van de kweekschool op gereformeerde grondslag ‘Rehoboth’ bewaar ik kostbare herinneringen. Eén van die twee is meneer Kwakkel, onze muziekleraar aan wie Trouw op 14 november een Naschrift wijdde dat mij ontroerde. Zijn vakkennis, enthousiasme en sympathieke persoonlijkheid tilde de koorzang op onze school ver uit boven het verplichte nummer dat de directeur ervan had gemaakt. Wij bereidden ons voor op het zingen van de Messe Solennelle van Charles Gounod tijdens onze jaarlijkse uitvoering in het oude, houten Tivoli van Utrecht.

Mijn verloofde van toen – nu mijn vrouw – zat bij die uitvoering in de zaal. Met dank aan meneer Kwakkel leggen we sindsdien bij hoogte- en dieptepunten in het leven Gounod op de draaitafel.

Ruud Sneller Harmelen

Trots op Nederland

Afgelopen weekeind genoten we van een concert door het Residentie Orkest met de celliste Quirine Viersen, die een adembenemende en ontroerende uitvoering gaf van de Rococovariaties van Tsjaikovski. Zelden heb een zaal zo ademloos horen luisteren.

Waarom worden buitenlandse musici van de B-categorie bejubeld, terwijl Nederlandse toptalenten meestal eerst in den vreemde roem moeten vergaren voor ze in ons land worden gewaardeerd? Laten we Nederlands talent meer in het zonnetje zetten.

Wim Loos @ Utrecht

ChristenUnie en homo’s

Overtrokken en verontwaardigd. Zo noemt P. den Breejen gisteren de uitingen over de vertegenwoordiging van de ChristenUnie door mensen met een homoseksuele leefwijze. Naïef en mensonterend, is wat mij betreft een betere benoeming van wethouder Lont en haar ’aanhang’ die zich op deze manier in het debat manoeuvreren. Den Breejen noemt voorbeelden van andere partijen en hoe deze zouden reageren op bepaalde vertegenwoordigers. Het is naïef om zo te redeneren.

Is het niet gewoon beter om mensen hun werk te laten doen als zij achter hun besluit en/of de ideologie van hun partij of kerk staan, zonder dat het hun werk beïnvloedt?

Kunnen we nu de discussie niet stoppen over wie met wie en waarom, welke seksuele voorkeuren heeft? Het zou de ChristenUnie ongetwijfeld veel meer goodwill opleveren. En o ja, de homo bestaat niet.

Peter Schouten Den Haag

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden