Keeper Samuel (14) mag van zijn ouders niet langer op afval trainen

MAAIKE BEZEMER

Machiel van der Torre heeft het niet gezien, zijn ex-vrouw werd gealarmeerd door de 'Zembla'-uitzending. "Ik heb het uit tweede hand, maar het is een serieus onderzoeksprogramma. Veel indruk maakte de wetenschapper die, kijkende naar alle beschikbare informatie, zijn eigen kind niet zou laten voetballen op kunstgras."

Van der Torre stuurde een mail naar leider en bestuur van GeuzenMiddenmeer. Zijn zoon komt niet meer naar de trainingen. Hij gaat morgen wel naar de wedstrijd om het team niet onmiddellijk te laten vallen. Maar als de gemeente niet snel een einde maakt aan het gebruik van gemalen autobanden 'zullen wij zeker beslissen dat Samuel moet stoppen met voetballen'. De Amsterdamse club reageert zakelijk: 'Een NOC/NSF-erkend instituut heeft onze twee kunstgrasvelden gekeurd. Als ze schadelijk zouden zijn, zou naar onze mening geen goedkeuring zijn verleend'.

Samuel (14) heeft er niet van geslapen en is nu 'in opstand' tegen zijn ouders. Hij is vreselijk graag op de club, hij traint al sinds zijn zesde. Maar vader blijft erbij. "Als je kinderen blootstelt aan vermalen autobanden, dan moet je heel zeker weten dat het veilig is. Heb je een snippertje twijfel, een sprankje argwaan, doe het dan niet."

In Zembla vertelt een Britse vader over de lymfeklierkanker van zijn zoon, een keeper. Keepers zouden meer risico lopen omdat ze vaker korrels happen en schaafwonden oplopen. Samuel is ook keeper. "Er wordt van alles aan banden toegevoegd om ze soepel te maken, als ze 'op' zijn mag je ze niet verbranden. Ik ben geen loslopende gek die bij het geringste gerucht rare dingen doet. Maar kinderen zijn het meest waardevolle dat we hebben. Waarom zouden we ze laten spelen op afval?"

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden