'Katholiek' persbureau jaagt op nieuws over Satan

LIENDEN - Bijna wekelijks fladderen de persberichten van het KNP over de redacties van de Nederlandse kranten. Over new age-invloed bij de Verenigde Naties, infiltratie van satanisten in het Vaticaan, en Billy Graham (Bileam), die eigenlijk een hoge vrijmetselaar is. Het bijzonderste persbureau van Nederland bestaat vijf jaar.

KOERT VAN DER VELDE

Zelden neemt een krant een bericht van het 'Katholiek Nederlands Persbureau' over, erkent voorzitter H. E. Roozemond, tekenleraar in Amersfoort. “Niet nooit. Het Reformatorisch Dagblad doet er wel eens iets mee en de EO wellicht verkapt. En we houden lezingen bij SGP-afdelingen en reformatorische jongeren.”

Het KNP is katholiek, en tegelijk zo protestants als maar kan. “Wij noemen ons katholiek, volgens artikel 27 van de Nederlandse geloofsbelijdenis: 'Ik geloof in de Heilige Katholieke Kerk'. Het is een roomse aanmatiging dat die kerk zich katholiek noemt. De ware katholieke kerk is niet aan een instituut gebonden.”

Assistent-accountant en KNP-bestuurslid G.A. Mosterdijk: “Er zijn in deze wereld uiteindelijk maar twee machten - God en Satan. Een ieder met een gedoopt voorhoofd heeft de katholieke opdracht het Kwaad te bestrijden.” De berichten van het KNP passen allemaal in hun schema van de wereld: bovenaan Satan/Nimrod. Eronder grofweg vier hoofdstromingen: occultisme (inclusief vrijmetselarij, de club van Rome en de milieubeweging), Vaticaan (met Opus Dei, bevrijdingstheologie, links en rechts terrorisme en de Europse monarchieën) theosofie (inclusief de Wereldraad van kerken, new age, en de wereldgodsdiensten) en 'de Nieuwe Wereldorde'. Deze laatste bestaat onder meer uit het Rockefeller imperium, de Trilaterale commissie, Bilderberg, de Navo en de oliemarkt.

“Het schema kan zeer symplistisch overkomen, maar zo is het uiteraard niet bedoeld,” zegt Mosterdijk. “In het schema geven we een opsomming van een aantal organisaties die voor Satan werken, en hun onderlinge relaties. Maar het zijn er natuurlijk veel meer - te veel om op te noemen. De Satan wil de wereld onder controle krijgen door met behulp van deze organisaties een totalitaire wereldregering te vestigen, die ondersteund wordt door een wereldreligie.” Meestal betreft het hier overigens keurige mensen, die zich zonder het te beseffen voor Satans karretje laten spannen. Hoe Mosterdijk dit allemaal weet? “Het is de neerslag van gedegen onderzoek door het KNP. Regelmatig komen we samen om met elkaar te praten over ons onderzoek naar de wereldregering.”

Voorzitter Roozemond kan zich enig scepticisme van niet-ingewijden wel voorstellen: “In reformatorische kringen zegt men vaak: wat zijn jullie toch altijd negativistisch. Het is waar dat we vaak met slecht nieuws komen - zo is de wereld. Maar tegelijkertijd zijn we dat niet: God heeft de loop der dingen voorbestemd, en zijn eindoverwinning staat vast.” Of het einde der tijden al op uitbreken staat kan Roozemond niet zeggen. “Persoonlijk geloof ik van niet. Sommige profetieën spreken weliswaar van de antichrist. In reformatorische kringen denken sommigen dat hij er al is - in de persoon van de paus. Maar in het Oude Testament staan nog zoveel profetieën die nog vervuld moeten worden, dat ik niet waarschijnlijk vind dat we nu al in de eindtijd leven.” Roozemond zegt zich 'heel voorzichtig' bezig te houden met het aan de hand van de profetieën 'onderzoeken' van de toekomst. Dat is mogelijk, want de Bijbel is “waar van kaft tot kaft”.

De meest geliefde schaapjes van Satan zijn volgens het KNP progressieve theologen zoals Matthew Fox. Tijdens de laatste KNP-studiedag pakte Mevr mr. dr. A. van Oortmerssen (van de 'Ondergrondse Kerk' en 'Protestants Nederland') stevig uit: “Het mede door Rockefeller gefinancierde boek van Matthew Fox biedt het christendom een nieuwe, antichristelijke theologie, die ongetwijfeld, gezien de politieke en financiële steun, haar weg zal vinden. Voor de traditionele theologie van genade, zonde en verlossing moeten de kerken vergeving vragen, volgens Fox. Deze theologie bederft de geest der mensheid; hij spreekt van 'christofascisme'.”

R.J. Bleeker sprak op dezelfde bijeenkomst over de gevaren van de milieubeweging - het 'ecofascisme'. “Milieubewustzijn en ecodenken zijn nette vormen van massahysterie. De milieubeweging verspreidt valse en leugenachtige informatie en maakt van elke zogenaamde milieucrisis een ecologische ramp.” Roozemond plaatst desgevraagd het 'anti-ecofascisme' in een relativerend perspectief: “Onze reformatorische achterban is voor een deel afhankelijk van de landbouw en de visserij. En die hebben het moeilijk tegenwoordig.”

Christo- en ecofascisme zijn niet leuk, maar Satans middelen zijn ermee nog lang niet uitgeput. Roozemond: “De Satan is er op uit om iedereen die het teken van het Beest niet draagt (666) in zijn macht te brengen door middel van economische gebondenheid. Het verdrag van Maastricht deed voor ons de deur dicht, was in 1992 de aanleiding het KNP op te richten. We weten immers allemaal dat Europa op een zeer ondemocratische manier tot stand komt, zonder dat de pers dat belicht. En we lezen al helemaal niet over de ware achtergrond: de vergroting van de macht van de rooms-katholieken.”

Speciaal de ontwikkeling van de techniek baart assistent-accountant Mosterdijk zorgen. “Wat twintig jaar geleden nog fabeltjes waren wordt nu gedaan. Het inspuiten van chips bij dieren bijvoorbeeld. Alles wat men ooit heeft uitgevonden, werd eens gebruikt. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze die chips ook bij de mensen gaan inplanteren: nog een merkteken van het Beest.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden