'Kapitein' Römer steekt van wal met Zoute dromen

ROTTERDAM (ANP) - Acteur Thijs Römer, hoofdrolspeler uit de familiefilm Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi, opent volgende week vrijdag een nieuwe tentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam. Bij de expositie Zoute dromen - Short Sea Shipping draait het om jongensdromen.

Bezoekers maken kennis met de kapitein, een bootsman, de stuurman, de machinist en de kok van een shortsea-schip. ,,Alle jongensdromen binnen de kustvaart worden hier zichtbaar, van het verlangen naar reizen en vrijheid tot de wens om te excelleren als grote rederij'', aldus het museum vrijdag.

De expositie geeft inzicht in de moderne kustvaart. ,,Voor insiders is het een feest van herkenning, voor andere bezoekers een ontmoeting met de kustvaart van nu'', belooft het museum.

De vele activiteiten in deze branche spelen zich vaak af buiten het zicht van het grote publiek. Desondanks is het vrachtvervoer over zee tussen Europese havens van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De bedrijfstak is vol dynamiek. De schepen worden steeds groter, de bemanning internationaler. Snel laden en lossen is het motto. De vaarroute is kort, de snelheid van het werk hoog. Dit alles toont het museum tot september 2008.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden