Kamerkoor op de Fryske toer met een wrâldpremière

Van onze kunstredactie AMSTERDAM - Geen elf steden maar zes monumenten zal het Nederlands Kamerkoor tussen 5 en 11 juli aandoen tijdens zijn toernee door Friesland onder leiding van Uwe Gronostay.

In een twee-talige folder kondigt het koor deze Fryske toer aan. De monumenten staan in Leeuwarden (5 juli, Grote kerk), Dokkum (6 juli, openluchtconcert bij Bonifatiuskapel), Ameland (8 juli, hervormde kerk), Oldeboorn (9 juli, Doelhofkerk), Bolsward (10 juli, openluchtconcert bij Broerekerk) en Lemmer (11 juli, Tacozijlgemaal).

De concertbezoekers krijgen voorafgaand om 19.30 uur een rondleiding. De concerten beginnen om 20.30 uur en kosten 17,40 (reducties 12,50).

Op het programma pronkt als laatste nummer een wrâldpremière, een compositie van oud-koorlid Jetse Bremer getiteld 'De âlde Friezen yn it nije Europa', een lichtvoetig commentaar op de eigen plek van de Friese cultuur in het zich verenigende Europa. De overige koorstukken geven een fraai beeld van het rijke en wijdreikende repertoire van het Kamerkoor; alle nummers (van onder meer Hassler, Brahms, Stanford en Hindemith) slaan op liefde, zomer en natuur.

Het intiatief om de Friese zomer met zang op te vrolijken, is een vervolg op een toernee per boot vorig jaar langs historische steden aan de voormalige Zuiderzee. Het Kamerkoor besteedde zo gezamenlijk een deel van de vakantie om ook bij breder publiek belangstelling te wekken voor de klassieke koorzang.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden